* Als het beestje maar een naam heeft ?*

26 jun, 19:59

Vroeger, toen de mens nog alleen maar uit zijn ziel bestond, hadden we geen lichamen om contact met elkaar te hebben.
Energetisch maakten we verbinding door middel van gedachten. Iets wat tegenwoordig als ‘bijzonder’ wordt bestempeld, is 1 van de geboorterechten die we allemaal hebben.

En toen kwam de mens op aarde, met een lichaam om te kunnen werken, te kunnen ervaren hoe het is om te leven. Een kloppend hart, bloed stromend door de aderen, sterfelijk.

Alles bestaat uit energie. Woorden die uitgesproken worden, of zelfs gedacht, geven een bepaalde verandering in de buitenwereld.

Als een kind geboren wordt, (of men neemt een huisdier:p ) wordt er altijd nagedacht (soms gediscussieerd) over een naam. In de registratie moet een geborene (of ander lid van de familie) toch een naam krijgen.

Net als woorden hebben ook namen verschillende betekenissen en energie wat ze met zich meedragen. Is een ieder zich daar wel van bewust? Niet iedereen weet wat de naam die ze dragen inhoudt. Toch heeft het wel degelijk invloed op je energie.

Ik neem mezelf als voorbeeld:

Ik ben gezegend met twee Goden namen:

Sattva : mijn eerste naam is gekoppeld aan de godin van wijsheid,kunst,literatuur. Sattva is de energie die eraan gekoppeld is.

Chandra : Maangod * de maan staat veelal voor emoties en de vrouwelijke energie (in het Westen)

manohar

English Meaning of Roman Hindi word manohar –
grateful
interesting
lovely
picturesque
pleasant

Allemaal mooie betekenissen die ik wel degelijk in mijn leven terug kan vinden.

Het diepe voelen, graag willen leren, over gevoelens,mensen, gedrag, liefde, leven etc.

En aan de andere kant: beseffen dat die diepte voor mensen ‘te diep’ kan zijn.

De laatste jaren merk ik wel meer veranderingen in het innerlijk van mezelf, maar ook van mijn omgeving. Men groeit meer naar zichzelf toe.

Men begint nu open te staan voor de echte natuurlijke kern, het Eenheidsbewustzijn. Er is geen goed of slecht, er zijn geen vooroordelen.

Maar om het onderwerp luchtig te houden: wat voor betekenis heeft jou naam en herken je die energie in je leven?

Ik ben benieuwd!(a)

Namaste,

Chandra

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.