Bewust leven en het parallelle tijdsbesef

In mijn vorige blog : De schoonheid van emotionele pijn  benoemde ik hoe onbewuste processen uit het verleden een plaats in het heden kunnen krijgen als er bijvoorbeeld emotionele pijn uit die periode verwerkt dient te worden.

Tijdsbesef is relatief

Tijd is een door de mens bedacht concept om uren,dagen,jaren te kunnen aanduiden. We leven in het jaar 2014. Ieder mens op aarde beseft dit ( nou ja , veel mensen, aangezien er in china en andere delen van de wereld andere jaartellingen bestaan).

Op zielnivo zegt aardse tijd helemaal niets.

Op het pad van bewust leven en het verwerken van gevoelens kan het soms ook zijn dat de wortel van de oorzaak van de (emotionele) pijn, gekoppeld is aan een leven wat eerder door de ziel geleefd is.

Het lukt de ziel namelijk niet altijd om de lessen in 1 leven te leren. Sommige zielen kiezen ervoor om bijvoorbeeld een toeristische route te nemen in hun leven in plaats van de snelle weg van confrontaties aangaan, eerlijk naar jezelf kijken en verder groeien, het pad van zelfverwerkelijking.

De bron van de creatie heeft daar geen oordeel/vooroordeel over. Ieder mens is vrij om zijn / haar eigen keuzes te maken, echter, elke keuze heeft weer een gevolg. Die gevolgen zijn niet altijd te overzien. Gelukkig maar, want hoe kan men lessen leren als men van te voren al een handleiding heeft?

Net als de ‘ angst ‘ voor ” de diepte van emoties” is er ook de ‘ angst ‘ voor het ” onbekende” . Men is vaak gewend om ‘ gewoon’  door te leven in plaats van naar zichzelf te kijken en verder te groeien.

Angst is een illusie en gebaseerd op eerdere ervaringen. Ken je die slogan nog uit de radioreclame? ” Ervaringen uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst ” ? Het is een zin waar veel waarheid in te vinden is. De toekomst ontstaat door de acties uit het heden en de ( geleerde) lessen uit het verleden.

” Daar waar de lessen geleerd zijn, is wijsheid ontstaan en zal de les zich niet meer aandienen ” (s.c.m 2014)

Uiteindelijk draait het hierom : Door bewust te leven kan men in het jaar 2014 leven, maar gevoelsmatig processen beleven die te maken kunnen hebben met een paar honderd jaar eerder. Oude zielsverwanten kunnen ons weer vinden na jaren (eeuwen) en ons de mogelijkheid bieden om de lessen te leren die we toen niet konden afronden.

Door bewust te voelen, ervaren en te (be) leven ontstaat er heelheid. Door de wortel van pijn in het verleden uit te roeien, ontstaat er heelheid in het hier en nu wat weer van invloed is op de toekomst

Life is in your hands, ik wens jou heelheid

Namaste

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: