Binnengekomen feedback en mail die ik wil delen!

Zoals veel mensen weten, heb ik een profiel op facebook waar ik contact/verbinding heb met mooie zielen:).

1 van ze is Jael. Ze was 1 van de drie personen die een boekje van mij ‘ Fragmenten uit het leven van de ziel(h)Erkenner ”  had gewonnen.

Ik kreeg een reactie van haar, ik wil deze interactie delen. Het is een bron van herkenning en inspiratie voor veel mensen!!

Nogmaals dank Jael!<3

Hoi Chandra, je vroeg me een tijdje geleden om feedback te geven nav van je boekje. Heb het eens goed doorgelezen en het allereerste wat mij opvalt is je helderheid en eenvoud. Geen poespas, geen zweverigheid, down to earth. Heel prettig, het gaat je duidelijk niet om mooie woorden neer te zetten, maar puur om de boodschap. Je bent er niet op uit om te imponeren met je persoonlijke ontwikkeling, iets wat ik veel zie bij mensen die zich bezighouden met hun “zogenaamde” transformatieproces naar de nieuwe tijd. Persoonlijk valt het mij eerlijk gezegd op hoe ijdel en zelfingenomen ze vaak toch nog zijn. Soms vindt ik het bijna op het narcistische af.En o wee als je daar even een grapje over maakt of je kritiek uit, je krenkt meteen hun gevoelige ziel. Ik weet al snel wat er gedacht wordt, “je bent niet zo gevoelig als ik, ik zit op een hoger trillingsniveau dan jij, je hebt het niet begrepen” etc,etc. om daarna terug te trekken in hun zwijgzaamheid. Geloof mij Chandra, mensen die het meest prat gaan op hun hoog gevoeligheid en zich daardoor zo van anderen willen onderscheiden ( dat merk ik vaak, ze willen zich afscheiden van anderen, ze willen niet één zijn met anderen, iedereen moet één zijn met hen) naar mijn mening toch nog een behoorlijk ego (mijn mening).

En dat vindt ik zo prettig aan jouw boekje, heel ontwapenend hoe jij over jou ontwikkeling vertelt, over jou ego die je zelfs bedankt! Echt heel eerlijk, ontroerend ook. Ik dacht echt, hèhè, precies zoals ik het ook zie en ervaar. Erkenning, fijn! Wat een frustratie soms om tussen mede hoog gevoeligen te zitten en niet eens een keer tegen “hun/ons” heilig huisje te mogen schoppen omdat je (ik) er ook wel eens moe van wordt, al die navelstaarderij. Maakt het ons betere mensen, hoog gevoeligheid?

Soms vraag ik het me af. Ik ken mensen die zich helemaal niet bezig houden met de transformatie en er ook geen boodschap aan hebben, maar die zich wel echt inzetten voor een betere wereld, vechten tegen onrecht, een beter milieu enz. We zitten ruim over de helft van 2012 en ik zie zoveel ellende en leed in deze wereld.Er moet nog zoveel gebeuren Chandra, hoe kan dit alles opgelost worden als we alleen maar bezig zijn met onze eigen transformatieproces? Moeten we daarnaast ook niet onze handen uit de mouwen steken? Dit vraag ik mij wel eens af Chandra. Tot zo ver.Bedankt voor je mooie boekje, hopelijk komt er een vervolg.

Liefs, Jael.

Goedemorgen Jael,

Fijn om te lezen dat je het boek hebt gelezen en ‘ingevoeld’ zoals ik de teksten ook echt geschreven heb. Dat is ook precies hoe ik mijn visie/gedachten/kennis/ ervaringen over wil dragen. Praktisch, helder, en alles behalve zweverig. Voor mij is dat bewustwording:).

Over het ego van medemensen..het kan zich op verschillende manieren uiten en de grootste valkuil die men in kan stappen is vanuit het verheven ‘spirituele’ ego te leven. Ik ben daar ook allergisch voor, maar aan de andere kant is het ook ‘logisch’ dat alles een schakel kan zijn voor het ego om zich te manifesteren.

Voor mij betekent het pad van transformatie: zelf verder groeien zodat de maatschappij ook meer aan me heeft. Soms is het nodig om ‘helemaal in stilte’ te groeien voordat de ‘nieuwe vorm van jij/ik’ zichzelf en zijn/haar kwaliteiten kan inzetten op aarde.

Zoveel mensen en ieder op zijn/haar eigen pad de wereld tegelijkertijd een beetje mooier maken.

Over hsp..het was eerst een echte belemmering voor mij, en dat is ook zo bij de mensen die ik sprak over dit onderwerp. Op het moment als je dat gaat zien als een talent en het ‘herkent/erkent’, kan je meer doen om je Zelf te versterken waardoor prikkels van buitenaf minder sterk binnenkomen (zodat je er last van krijgt).Tenminste, zo heb ik het gedaan, ik had ook nooit de intentie om ‘teacher’ te worden,had wel heel veel behoefte aan het versterken/in tune brengen van mijn ziel met mijn lijf.

Ieder mens heeft zijn eigen missie, veel mensen die zich in sneltrein vaart bewust worden (en dat zijn er veel!!) kijken ook nog zoals ze kijken : de buitenwereld, en daar alles zien wat verbeterd kan worden. Dat is heel goed, niet voor niets dat occupy vorig jaar zichtbaar werd.

In elke laag van de maatschappij zijn mensen nodig. Ik voelde zelf (hoewel ik wel enthousiast was toen ik in het kamp in Amsterdam rondliep en luisterde) dat mijn handen, hoofd en ziel daar geen actieve plaats in had.

Voor mij betekent handjes uit de mouwen: praktisch ‘3 d’ werk doen en de mensen die op mijn pad komen middels sattva healing of in real assisteren als ZIJ de eerste stap zetten/met vragen komen of als ik het gevoel heb dat er iets gezegd moet worden.

Liefs ,

Chandra

Goede morgen Chandra,

Bedankt voor je reactie, en ik ben het er helemaal mee eens dat iedereen zijn/haar eigen weg “moet”/kan vinden in deze wereld en persoonlijke ontwikkeling. Belangrijk is om te kijken wat bij je past, bij de een is het actief de barricades op gaan, bij de ander terug trekken in stilte en meditatie bijv. Belangrijke lijkt mij dat je het doet vanuit het hart en vanuit liefde. En gezond verstand natuurlijk! Je niet laten meeslepen met alles wat gezegd en geschreven wordt over transformatieprocessen, nieuwe tijdsontwikkeling etc. Veel zijn gebaseerd op persoonlijke visie en niets anders, bij een ander kan het totaal anders worden ervaren en/of verlopen. Een beetje nuchterheid is daarbij vaak nodig lijkt mij. Voor je het weet heb je je eigen illusie weer geschapen, de mens is daar echt een meester in naar mijn mening. Altijd afvragen, is dat wel zo? Hoe voelt het voor mij? Houd ik mijzelf niet voor de gek? Je kunt nog altijd het beste naar je zelf luisteren, je eigen innerlijke stem/intuïtie of hoe je het maar noemen wilt is vaak je beste leermeester. De beste beslissingen komen daaruit voort is vaak de ervaring. En een beetje humor, jezelf niet al te serieus nemen niet te vergeten. Toegeven en eerlijk zijn over je eigen “fouten”, inzien dat je ook een ego hebt met alles erop en eraan. Dat relativeert en maakt je mens.

inderdaad, je slaat de spijker op zn kop..voor mij ook een heel proces hoor 12 jaar geleden had ik me niet voor kunnen stellen hoe ik nu in het leven sta. Ik nam echt bijna alles aan van mensen waar ik een hoge pet van op had..maar net wat je zegt, ieder mens heeft zijn eigen pad te bewandelen. Als het resoneert met de energie is het prima en kan je elkaar ook spiegelen in de ‘eigen wijsheid’. Wil dat niet of is dat niet de bedoeling, dan heb je ook geen echte verbinding met elkaar.

Image

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

1 Comment

One Reply to “Binnengekomen feedback en mail die ik wil delen!”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: