De donorwet : vanuit het bewustzijnsperspectief

Wil jij donor worden ? Het is een onderwerp waar momenteel veel over gesproken en geschreven wordt. Vanaf eind 2016 is dit onderwerp ter sprake gebracht in de tweede kamer en nu het ook door de eerste kamer is gekomen staat het vast : vanaf 2020 zullen mensen die niet reageren op brieven waarin er om antwoord wordt gevraagd automatisch als ‘ geen bezwaar’ worden aangemerkt. Dat zou dan betekenen dat de medische wereld toegang heeft tot de organen om deze te gebruiken voor het redden van mensenlevens *niet alleen in Nederland maar ook heel Europa.

Dit klinkt aan de ene kant heel begrijpelijk en logisch maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Voor donorschap moet je nl het liefst ‘ hersendood ‘ zijn.

Als iemand hersendood verklaard wordt, betekent het niet dat de bezieling al volledig uit het lichaam is. ” de mens is meer dan de som der delen ” is het eerste wat veel studenten in de gezondheidszorg leren. Toch wordt er vaak alleen maar gekeken naar het biologische aspect van het lichaam. Een lichaam staat NIET op zichzelf. Het is een voertuig van van de ziel, bewustzijn. Het is ook goed om te kijken naar DIE aspecten daarvan, een breder perspectief. Als iemand  ‘ hersendood’ wordt verklaard en vandaar uit geopereerd wordt en de organen nog ‘ levend’ zijn, in hoeverre wordt het bewustzijn dat ook nog in de cellen aanwezig is van de ‘hersendode’ persoon wel of niet meegenomen? Daarnaast zijn er ook bewijzen dat de ‘ Hersendode ‘ in een bijnadoodervaring zit, dus nog niet helemaal losgekoppeld is van het lichaam.

Als kind vond ik zelf niets nobelers dan het redden van een mensenleven ( of meerdere ) als ik overleden was, immers het lichaam had ik zelf niet meer nodig. Toen ik me op latere leeftijd verdiepte in de bewustzijnskant/spirituele lagen van ons energieveld (dus incl. lichaam) stuitte ik op de film ” Staya Erusa ” *(2006) . De Nederlandse versie omvat verschillende onderdelen van bewustzijn waarin heel helder verschillende kanten worden belicht en die mij het besef gaven dat als men dus overlijdt, dat er een risico is dat een deel van het bewustzijn door blijft leven in de geredde persoon. Aan de ene kant niets mis mee, maar niet iedereen wil er voor kiezen om na de dood nog deels verbonden te blijven met de aarde. Het is een film dat mij heeft meegeholpen een beeld te vormen toen ik daar erg mee bezig was (inmiddels 10 jaar geleden). Ze hebben een nieuwere versie gemaakt met Uri geller (waarin niet alle thema’s terug komen), meer informatie vindt je op de site : http://www.stayaerusa.org/nl/

Ik vond op Youtube een paar van de onderdelen (en gelukkig ook de beelden die ik toen zag)  je kan ze hier zelf bekijken :

Een ander thema is het ‘ zwijgende toestemming geven ‘ . Er zijn altijd redenen waarom niet iedereen reageert op brieven die verstuurd worden..Niet iedereen is in staat om goed te lezen, sommige mensen zijn de taal niet machtig.

Het is heel goed dat het bespreekbaar wordt gemaakt want dit onderwerp is van belang voor iedereen. Er zijn genoeg mensen die wachten op een donor en juist WILLEN leven. Toch is het wel handig om een beeld te vormen en te zien waar je zelf voor kiest. En keuzes kunnen veranderen, ook daar zijn mogelijkheden voor om dit aan te passen.

Er zijn ook geluiden van mensen die zeggen : mensen die geen donor zijn, hoeven ook geen donor te krijgen aangezien er dan geen wisselwerking is. Ook hier valt iets over te zeggen. Soms moeten mensen tot inkeer komen en veranderen situaties als er dingen gebeuren in de omgeving of waar er plots ineens hulp nodig is. Aan de andere kant snap ik deze mening ook .

Welke keuzes je ook zelf maakt, welke keuzes andere mensen maken: het is iets persoonlijks. Respecteer de keuze van anderen, ook al staan ze haaks op wat jij ziet en gelooft. Dat is waar wederzijds respect begint.

Namaste

Sattva Chandra

smile :😇

Hier nog een artikel uit de spiegelbeeld voor extra informatie :

http://www.spiegelbeeld.nl/images/pdf/orgaandonatie.pdf

Rijksoverheid :

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/orgaandonatie-en-weefseldonatie

Donorregister :

https://www.donorregister.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

1 Comment

One Reply to “De donorwet : vanuit het bewustzijnsperspectief”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: