De heksenvervolging voorbij?

5 okt, 17:28

Al in de vroege jaren van de evolutie waren er al mensen die andere mensen ‘terechtstelden’, veroordeelden en eventueel ter dood brachten omdat hun levensvisie anders was.

Dat creëerde bij een aantal mensen de nodige onrust en angst,met als resultaat dat er andere maatregelen werden getroffen.

Bijvoorbeeld :

– de Joden die Jezus aan het kruis hadden gespijkerd.

– In de middeleeuwen werden heksen achtervolgd omdat ze natuurlijke krachten bezaten.

– De strijd tussen de hindoe’s en moslims in India.

En zo kan ik wel doorgaan met voorbeelden noemen.

Hier in Europa was het vervolgen van heksen op den duur op de achtergrond gekomen omdat men door het Christelijke geloof minder (of geen) waarde hechtte aan ‘bovennatuurlijke’ krachten. Ook de komst van de Wetenschap verminderde de angst bij de grote massa.

De visie van paganisme gaat over het erkennen van de natuurkrachten. Door het erkennen van de verantwoordelijkheid die men draagt voor de natuur, zijn/haar omgeving en zichzelf. Na jarenlange oefening en bewustwording wordt de individuele kracht vergroot.

De kracht kan bestaan uit meer vanuit intuïtie leven, heldervoelend ,helderhorend, helderwetendheid en andere vormen van ‘boodschappen’ ontvangen.

Vroeger werd er gezegd dat de ‘duivel’ de toekomst kon voorspellen , en dat de ‘heksen’ deze boodschappen konden horen.

De duivel is een creatie wat voorkomt in de bijbel en wat gebaseerd is op een schaduwenergie die al het ‘slechte’ moet symboliseren. Wat veel mensen echter lijken te vergeten is: ook de Duivel is door ‘God’ gemaakt.

Als we onze innerlijke kracht erkennen, verantwoordelijkheid nemen voor onszelf, dan erkennen we het goddelijke, de creatie in onszelf. Ook hebben we als mensen allemaal een schaduwzijde, als we dit van onszelf erkennen , dan zijn we in balans.

Dat noemt men dualiteit, zwart en wit, God en Duivel, Stilte en lawaai, angst en vrijheid van angst, voorwaardelijke liefde en onvoorwaardelijke liefde.

In de afgelopen jaren heb ik vaker ervaren dat mensen die een andere stap zetten binnen een groot bedrijf of instelling als een puist worden uitgedrukt, bang dat de rest van het personeel wordt besmet met het recht om voor zichzelf op te komen.

Wat er op Wallstreet nu aan het gebeuren is: er zijn veel demonstranten die vanaf 17 september opkomen voor de rechten van ALLE mensen, en niet alleen de regeringen. Af en toe worden er mensen gewelddadig door de politie afgevoerd.

Maar de tijd van onderdrukking is voorbij. Het gaat er niet om om als ‘Baas’ je werknemers te onderdrukken en als een kind toe te spreken.

Het gaat erom als leidinggevende ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen voor hetgeen er gebeurt in het bedrijf en een NEUTRALE factor te zijn. Transparantie en evenwichtig.

Voordat deze les door grote instellingen geleerd wordt moet er eerst een grote bom barsten, naar woorden heeft men niet geluisterd.

Dit heeft niets te maken met onzuivere en foute intenties of vervloekingen. Het is de wet van aantrekkingskracht.

Als een kind niet wil luisteren naar de ouders die voor iets waarschuwen wat ze al aan zien komen, het kind blijft eigenwijs: op den duur krijgt het kind een andere les waardoor het zich weet te herinneren dat het eerst eigenwijs was.

Was de heksenvervolging afgeschaft? In theorie wel, in de praktijk zijn mensen over het algemeen nog ‘bang’ voor datgene wat onbekend is. Als we beseffen dat angst een illusie is en er alleen maar voor zorgt dat onze energie wordt afgenomen, kunnen we makkelijker openstaan voor onze gevoelens. Nee, gevoelens zijn niet vies, ze zijn een extra dimensie voor een vervullend leven!!

Blessed be!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: