De wereld schreeuwt om erkenning. Waar is dat te vinden?

Vol verwondering las ik nog wel eens op Facebook de reacties onder de posts waarvan ik wist dat het discussies kon opleveren. Nog niet eens zo zeer om als een ramptoerist te volgen wat voor sensatie er te beleven valt..meer de verwondering hoe gedachtegangen van mensen zijn. Ook op Youtube wordt je uitgenodigd om te reageren en ook daar zijn er mensen die reacties geven over onderwerpen..de ene reactie is nog stelliger, asocialer dan de andere..Daarnaast is er ook een categorie filmpjes en posts op beide socialmediasites waarbij je meer reacties kan terugvinden die ondersteunend zijn, positief, meelevend. Verwondering ook bij mezelf omdat ik me eerst niet bezig hield met wat een ander ergens over te zeggen had. Ik las nooit de reacties onder de filmpjes of posts. Als ik zelf iets wou posten , schrijven of delen dan deed ik dat gewoon. Niet om te laten zien hoe geweldig ik ben (maar zeg eens eerlijk, ik mag er best zijn *grijns) maar meer omdat ik het juist in deze tijden belangrijk vindt om boodschappen en posts te plaatsen die iets kunnen toevoegen (in de positieve zin van het woord) in betekenisvol leven. Daarnaast de connectie met mensen die ook op die manier in het leven staan en mooie dingen delen. Sommige mensen schreeuwen zo hard en dit soort sites die veel bezocht worden laten ons bijna denken dat dit de echte weerspiegeling is van de wereld. Voelen we en ervaren we pas erkenning als we overstroomd worden met “likes”,reacties van mensen die we niet of nauwelijks kennen? Als we ” volgers ‘ of ‘vrienden ‘ krijgen en massaal aan het hele digitale wereldje mogen laten zien hoe ‘ geweldig ‘ we zijn ,of hoe ” mismaakt “een ander is?

In de media waar tv ook een schakel is, worden we vaak gewezen op geluiden van polariteit,verdeeldheid en tegenstellingen. Over: “die moslims / christenen die geen homo’s accepteren, over Palestijnen die blijven vechten voor een land dat ooit van hen was, over vluchtelingen die als ‘gelukszoekers’ massaal naar Italië vluchten en dat eigenlijk niet zouden mogen omdat ze uit een land komen dat geen kritieke toestand kent. Geen bedreiging voor je leven? Dan moet je blijven waar je bent. Syriërs zijn voor de “lol” gevlucht en trekken even hard weer terug naar hun thuisland ondanks het helemaal kapot gebombardeerd is ” De wereld huilt en schreeuwt. Er is een wond in de aarde maar dat zien we niet. Veel zenders bieden amusement met onderwerpen die ‘luchtig’ mogen zijn of informatief met een gekleurde blik.(* toch zijn er gelukkig nog zenders die neutrale boodschappen uitdragen en dat vindt ik echt supergaaf om te zien…bijv. Viceland. Prachtig hoe een soort food programma in Jamaica plots ging over hoe het financiële( banken )systeem in elkaar zit en hoe een land als Jamaica echt onafhankelijk kan zijn, of een programma over een grote olielek van BP (van 4 jaar geleden) en hoe de Amerikaanse autoriteiten er gewoon niets mee doen terwijl het hele watergebied al jaren ernstig vervuild is)

Wat ik hierboven omschreef was een omschrijving van een stuk collectieve bewustzijn, de groepsenergie en hoe dat samenvalt.Ieder mens heeft een vonk van bewustzijn in zich.Alles wat zo zichtbaar is in de buitenwereld is ook terug te vinden in jezelf. Ieder mens wil liefde, waardering en erkenning ontvangen. Zijn wie men wil zijn, denken wat men wil denken en leven zoals men wil leven. Wat gebeurt er met mensen als de ene persoon het niet eens is met de ander? Geeft dat het gevoel van onzekerheid? Van gelijk willen halen door te schreeuwen of kan men elkaar in zijn/haar waarde laten en ondanks de verschillen in denkwijzen de ander toch omarmen als medemens? Als er discussies zijn of momenten waarin je het niet eens bent omdat de normen en waarden verschillend lijken of zijn..Betekent het dan dat deze andere persoon jouw eigenwaarde heeft aangetast of voel je een gebrek aan begrip voor de ander omdat deze persoon niet meegaat in jouw visie/denkwijze? Voel je een wond in je emoties? Voel je je innerlijke kind dat zich genegeerd voelt en stampvoetend huilt terwijl je allerlei argumenten bedenkt om een ander mee te willen nemen in je denkwereld?

In welk gedeelte van de maatschappij leren wij als mens heel te worden,zelfliefde te voelen, onze wonden te likken en onszelf te helen? Waar mag je jezelf zijn, getroost worden, gehoord worden? Waar groei je van?Waar wordt je gezien in je totaliteit wie je bent en wilt zijn? Dat is onder andere “de rol” van de moeder…Een zorgzame,luisterende energie, niet dominant aanwezig maar daar waar je kan rusten, mag zijn, mag schreeuwen en huilen en waar je getroost wordt…Of je moeder nou wel of niet in leven is, de aarde is onze moeder..Ze luistert, haar natuur voedt ons, ze troost.

Ook al ben je een individu, ook al voel je je eenzaam: iedereen is met elkaar in verbinding. Of je dit ziet of niet. Armoede is een onderdeel van ons collectieve bewustzijn, hongersnoden zijn een onderdeel van ons collectieve bewustzijn, Liefde en waardering is een onderdeel van ons collectieve bewustzijn. Je kan misschien niet de wereld veranderen omdat de portemonnee het niet toelaat om geld te geven (bijvoorbeeld). Je kan de wereld veranderen door eerst te beginnen bij jezelf…Luister naar je lichaam, voel je het als je huilt van binnen? Waar huil je dan om en waar en hoe vindt je troost? Kan je naar jezelf luisteren zonder oordeel, met compassie in de wetenschap dat alles in de wereld een onderdeel is van lijden, en een oplossing compassie mag zijn?

Luister en fluister in de wind. En laat je stem gehoord worden door allen die willen horen. Het gaat er niet om wie tegen je is Het gaat erom mee te bewegen in alles dat wel met je resoneert, wat wel bij je hoort en waar jij wel blij van wordt. Namaste

 

Ps: hierbij deel ik graag het nummer van Michael Jackson. Een van mijn grootste inspiratiebronnen vroeger..heel mooi hoe deze boodschap toch samenvalt met dit nummer (wel eerst de tekst geschreven voordat ik hieraan dacht 🙂 Fijne groei gewenst .

 

Save

Save

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

4 Comments

4 Replies to “De wereld schreeuwt om erkenning. Waar is dat te vinden?”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: