Een betere wereld? maak het samen !

” Een betere wereld, begin bij jezelf ” , dat is de slogan die we allemaal kennen, als het goed is ging het om het zwerfafval te verminderen (mocht dit ergens anders vandaan komen, laat het me weten, dan pas ik dit dankbaar aan). Het is een simpele zin met een hele grote impact. Ook in de blog die ik pasgeleden schreef : de wereld schreeuwt om erkenning benoem ik dat de eerste verandering eerst in jezelf plaatsvindt. Als je zover gekomen bent om aan jezelf te werken, een beter mens te worden, jezelf meer te waarderen, liefde voor jezelf en anderen uit te dragen en je licht op je eigen unieke manier te schijnen, dan breng je al iets heel moois in de wereld.

Door de krachten te bundelen en samen te werken ontstaat er een grote verandering. Een heel simpel maar prachtig voorbeeld vind ik bijvoorbeeld het concept van ” VOORDEKUNST ” , een bedrijf dat mensen helpt bij elkaar te komen, de gevers en de ontvangers. Het is een crowdfunding organisatie die creatieve mensen helpt met hun (kunst)projecten te etaleren en geïnteresseerden kunnen donaties geven en krijgen dan bijv. een wederdienst ervoor terug.

Het is een alternatieve manier van geld collecteren en dat is nodig. Kunst wordt vaak gezien als een extraatje dus dat is ook het eerste waar veel op bezuinigd wordt. Maar er zijn zoveel thema’s die in deze categorie vallen, kijk maar naar de zorgverzekeringen waarbij al ontzettend veel mensen zich scheel betalen aan de eigen risico’s. Ik zou bijna het Nationale Zorgfonds oproepen om te gaan crowdfunden zodat er meer mogelijkheden komen voor het betaalbaar houden van de zorg.

Ik ben al langere tijd met dit soort thema’s bezig, met het onderwerp : ” Hoe kan je de wereld tot een betere plaats maken?” , op welke manier kan ik van dienst zijn en iets betekenen? Niet alleen voor mensen maar ook voor de natuur, voor hen die het nodig hebben maar geen stem hebben of taal kennen.Op mijn manier draag ik een steentje bij, dit heb ik bijvoorbeeld al een tijd gedaan door informatie te delen om zo meer bewustzijn te creëren in de mensen die mijn blogs, vlogs lezen. Ook het geven van de NPMDT workshops en de coaching is een schakel in het geven aan de wereld, echter vaak 1 op 1, maar intense verdieping. Je leest meer daarover op mijn site .

Soms ook evenementen waarin ik in samenwerking met andere mensen de focus richt op het brengen van licht en liefde in de wereld zodat het collectieve bewustzijn daar ook iets aan heeft..

Hoe dankbaar was ik daarom ook dat ” VoorDeKunst ” mij de mogelijkheid gaf deel te nemen aan een promotiefilmpje voor hun bedrijf. In de eerste instantie ben ik een liefhebber van kunst in alle vormen en maten, omdat kunstenaars vaak mensen zijn die emotie, gevoel en een boodschap in een vorm gieten en dit kunnen vertalen naar iets wat ze willen zeggen. Vaak ook echte gevoelsmensen, waar ik me ook erg bij thuis voel :). Vaak ook mensen die iets brengen in de wereld. Ook heel mooi hoe ik bij de kunstenares Kyra Sacks mocht figureren, een dame die prachtige schilderijen maakt.

Ik geloof niet in het toeval , ben erg dankbaar om deze ervaring mee te mogen maken, het figureren, hoe zo een filmpje ontstaat achter de schermen , en zonder woorden toch een boodschap uit te kunnen dragen en dat door samen te werken!

Dat is hoe ik er nu naar kijk. Verbeter de wereld, begin inderdaad eerst in jezelf, in je pijn en de verwerking daarvan. En als je daaraan gewerkt hebt, je kan een steentje bijdragen en je weet op welke manier je dat kan doen (niet iedereen heeft een grote portemonnee, maar je kan vast iets doen om de wereld een beetje mooier te maken), richt je dan ook eens op de wereld, op je medemens, op de wereld. Mede daardoor staat deze blog in de categorie ” Mooie mensen “.

Verbeter de wereld : Maak het samen! Dank voor de inspiratie ” VoordeKunst ” .   

En dan nu de vraag aan jou: Hoe maak jij de wereld een beetje mooier ?

 

Save

Save

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: