Eindeloos bewustzijn : Kinderen als verlengstuk van hun ouders

Eindeloos bewustzijn : Kinderen als verlengstuk van hun ouders

Lijk jij op je vader of op je moeder? Of op beide?

” aartje naar zijn vaartje ” is een uitdrukking die weerspiegelt dat ‘ het kind ‘ het karakter heeft van’ zijn vader ‘. Kinderen zijn naast een ‘ biologische ‘ samensmelting van vader en moeder ook een individuele ziel.

In opvoeding, de normen en waarden op school en in families wordt een kind blootgesteld aan allerlei denkpatronen, gevoelens en verschillende lagen van bewustzijn. Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust welke energie ze aanvoelen, maar hebben wel duidelijk verbinding met hun ouders.

Kinderen en de processen van ouders

Kinderen hebben geen emotionele filter en vangen alle prikkels op die ze om zich heen voelen. Zo kunnen kinderen met (bijvoorbeeld) depressieve ouders, sneller gevoelens van somberheid voelen/ beleven.

Kinderen kunnen door het voelen/ervaren van dit soort gevoelens ook aangepast gedrag gaan vertonen ; bijvoorbeeld extra lief willen zijn, met een zacht stemmetje praten, extra ‘ grappig ‘ gaan doen of andere dingen waarvan ze weten dat hun ouders dat fijn vinden.

Onbewust kan er een patroon ontstaan dat het kind in een andere rol stapt, namelijk in de rol van volwassene.

De kindertijd is een tijd normaal gesproken waarin het kind mag spelen, beleven,genieten, ervaren, de tijd dat er geen ‘ later ‘ en ‘ serieus moeten leven ‘ hoeft te zijn. Het kind leert stap voor stap wat het leven inhoudt, hoe het is om te lachen, hoe het is om te huilen, om fijne dingen mee te maken en minder fijne dingen.

Het is fijn als ouders ook echt ouders kunnen zijn en blijven

Het kind is zelf niet verantwoordelijk voor de processen die de ouders meemaken maar voelt zich onbewust wel verantwoordelijk als hij/zij voelt dat papa en/of mama zich niet zo fijn voelt. Ouders hebben dus niet alleen de verantwoordelijkheid om voor materiële en emotionele zekerheid te zorgen t.o.v. henzelf en de kinderen.

Ouders zijn zeker ook verantwoordelijk voor hun eigen processen. Kinderen zijn deels verlengstukken van de ouders, alles waar de ouders zelf geen verantwoordelijkheid voor neemt (of wil nemen) draagt een kind wel uit, vaak zonder dat het kind in de gaten heeft waarom hij / zij zich zo voelt.

Doordat ouders aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling werken, wordt er geen extra last op de schouders van de kinderen geplaatst. Op die manier kan het kind makkelijker vanuit zijn/haar eigen ziel ontwikkelen.

Gelukkig zijn er steeds meer ouders die bewust leven, zelf groeien en hun kinderen leren om zich beter te ‘ beschermen ‘ tegen invloeden van buitenaf.

Laat kinderen  kind zijn❤

care

Namaste,

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: