Geschiedenis als instrument voor bewustzijn

Heb jij interesse voor de geschiedenis van je voorouders?

Op scholen is het standaard inbegrepen, de lessen over de Vaderlandse geschiedenis. Belangrijke thema’s komen dan aan de orde, zoals politiek, oorlogen, jaartallen en feiten.

Naast de algemene geschiedenis zijn er ook persoonlijke verhalen. Voorouders uit andere landen hebben ook een andere geschiedenis ervaren.

Wat heeft dat eigenlijk met ons te maken? We leven toch in het hier en nu?

Jazeker. In het jaar 2014 kan de geschiedenis niet herschreven worden. Wat gebeurd is, is gebeurd. Aan de andere kant zijn wij allemaal nazaten van onze voorouders.

Voorouders die in hun levens ook een onderdeel van de creatie waren. Hun ervaringen,belevingen en processen zijn opgeslagen in het groepsgeweten wat ook collectieve bewustzijn wordt genoemd.

Door te beseffen welke processen zij hebben ervaren wordt men bewuster van de onbewuste informatie die men meegenomen en ook beleefd kan hebben.

Nazaten dragen vaak hetzelfde dna, waarin ook oude patronen opgeslagen kunnen zijn. Door onbewust te blijven leven, krijgen oude patronen de ruimte om opnieuw plaats te vinden.

Bewust worden, oude stukken loslaten

Karaktereigenschappen zijn persoonlijke eigenschappen gekoppeld kunnen zijn aan onze ziel. Gedragspatronen en gedachtenpatronen kunnen ook gekoppeld zijn aan het collectieve bewustzijn : door daar bewust van te worden kan dit getransformeerd worden.

Er zijn zoveel bevolkingsgroepen die eerder in de geschiedenis onderdrukt werden (voorbeeld) door andere landen, als minderwaardig werden gezien. Dit kan onbewust ook effect hebben in levens in het hier en nu.

Nazaten kunnen bijvoorbeeld minderwaardigheidsgevoelens ervaren die gekoppeld zijn aan het gedachtengoed van ‘ toen ‘. Kinderen van nu kunnen gevoelens/gedachten/processen oppikken van de ouders en ze doorleven alsof ze van henzelf zijn.

Door aandacht en ruimte te schenken voor bewustzijn en de geschiedenis, kan het collectieve bewustzijn herkend worden, oude stukken die niet van toepassing zijn, getransformeerd worden en losgelaten worden.

Dat komt ten goede van het collectieve bewustzijn wat in het hier en nu gecreerd en gemanifesteerd wordt <3

Ik wens je een hele fijne groei toe! <3

Namaste

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

1 Comment

One Reply to “Geschiedenis als instrument voor bewustzijn”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: