” Het leven is wat jij ervan maakt “

Hoe wil jij dat jouw leven eruit ziet?

Veel mensen zijn gewend om het leven te leven zoals het naar hen toekomt. Het is waar dat er gebeurtenissen plaatsvinden waar men niet bewust voor gekozen heeft.

Door de ‘ harde schijf ‘ (onbewuste ) die gekoppeld is aan eerdere ervaringen van de ziel, kunnen sommige situaties zich in meer generaties herhalen.

Het is ook niet voor niets dat bijvoorbeeld slachtoffers van misbruik, in een andere levensfase daders kunnen worden.

Vanuit psychologisch oogpunt heel logisch: Datgene wat je ‘ gewend ‘ bent en kent, is datgene wat zich in de realiteit kan blijven herhalen.

Het is makkelijk om te blijven kijken naar de ander, de ander te vooroordelen en daardoor gevangen te blijven in een patroon die nergens naartoe gaat.

Gelukkig worden veel mensen wakker en ontgroeien hun pijnen en situaties uit hun verleden. Dat brengt zoveel healing tot stand dat er daardoor een nieuwe realiteit ontstaat.

Niet iedereen kan met veranderingsprocessen van de ander omgaan. Ieder mens groeit op zijn / haar eigen tempo.

Dit kan een grote uitdaging zijn op het gebied van relaties. Want, wat nou als de ene ziel 4 stappen verder gaat lopen dan de ziel van de ander?

Is het dan de bedoeling om zelf stil te blijven staan of een stap terug te doen zodat de ander mee kan leren lopen?

Het is aan de ene kant een logische stap om die keuze te willen maken. Niemand wil de andere persoon ‘ achterlaten’ .

Ik noemde in mijn vorige blog : http://sattvahealingzielherkenner.wordpress.com/2014/05/18/wie-en-wat-laat-jij-toe-op-jouw-eigen-pad/ Dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn / haar eigen pad.

Op het gebied van relaties (waarbij 2 paden samen lopen) zijn er verbindingen met de energie van jou en van de ander.

Het kan nooit de bedoeling zijn dat men verantwoordelijkheden overneemt die in de rugzak zitten van een ander .

Dit kan best lastig zijn. Mensen zijn sociale wezens en willen er voor de ander zijn. Wat nou als er (bijvoorbeeld) een persoon in je leven is die vertelt over de structurele mishandeling die hij / zij ervaart?

Het is mens eigen om de ander te willen steunen, praktische tips te geven en/of zelf een handje toe te steken binnen de mogelijkheden die de ander hem / haar geeft.

Macht over jezelf betekent ook verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.

Mensen krijgen bepaalde situaties op hun pad om daar lessen uit te leren. Door hun ervaringen te delen, inzichten te krijgen in hunzelf en hun grenzen ontstaat er bewustwording.

Door bewust te leven komt men ook heel vaak tot het besef dat men zich (bijvoorbeeld) klein heeft laten houden door bepaalde gedachten en gevoelens van eerder.

Hoe bewuster men leeft, des te sneller vinden de veranderingen op zielniveau plaats. het vraagt om volledig eerlijk naar jezelf te kijken en te voelen,te erkennen dat een minder fijne situatie ook deels te maken kan hebben met je eigen houding / gedrag.

Als je weet wat je wilt en hoe je dat wilt, geef je niemand buiten jezelf de macht over je eigen leven.

Er zijn ook mensen op de wereld die macht inzetten voor eigen gewin en belang. Dit zijn mensen die vanuit onzuivere motieven handelen, deels gekoppeld vanuit controle en angst.

De reden waarom ook deze energie zich op aarde manifesteert is om mensen meer en meer te laten groeien zodat ze vanuit hun ware zelf en innerlijke kracht ” Ja! ” zeggen tegen dagene wat met hen resoneert en ” Nee” tegen datgene wat niet resoneert in hun leven.

Door keuzes te maken wordt het levenspad voorzien van de de gevolgen van die keuzes. Dit kunnen ervaringen zijn die nog geleerd moeten worden, mensen die op je pad verdwijnen of juist verschijnen. Gevolgen kunnen ook andere woon en werkmogelijkheden zijn.

Het leven is wat jij ervan maakt!

En dit is wat wereldwijd gaande is. Aan de ene kant een heel mooi proces omdat alles ten goede verandert. Aan de andere kant kan dit ‘ chaotisch ‘ lijken omdat oude structuren afbrokkelen.

Ik wens je een fijne groei en liefde❤ Namaste

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: