Hoe de verbinding met jezelf gereflecteerd wordt in het contact met de buitenwereld

” De mens is niet geboren om alleen te zijn ” is een veel gebruikte zin (komt uit de bijbel, prediker) die al weergeeft dat de mens eigenlijk als een ” kuddedier ” wordt gezien.Juist in verbindingen met anderen vinden er interessante situaties en interacties plaats waardoor men weer andere schakels (van zichzelf en anderen) kan aanraken en groeien. Wie heeft er weleens meegemaakt dat iets wat iemand anders deed / zei van invloed was op eigen gevoelens en gedachten? Precies.

Groei vindt plaats door in de eerste instantie veiligheid te voelen EN daarnaast eerlijk naar jezelf en naar het proces te kijken. De groepsdynamiek van de familiare lijnen spelen mee in onze vroege jaren en daarnaast ook de maatschappelijke groepsdynamiek. Onbewust zijn mensen dus gevormd door omstandigheden, mensen en situaties. Echter een groot deel van jezelf manifesteren zoals je bent/wilt zijn heb je zelf in de hand.

Het is boeiend om te zien en te herkennen hoe er in familieopstellingen *(lichaamswerk/ energetisch) ,hypnotherapie (*onbewuste/mind) en NPMDT workshops (*bewustijnslaag/energetisch) andere lagen worden aangeraakt*( waar een blokkade zit) waardoor ongezonde patronen die daardoor tot stand waren gekomen (vaak in de kindertijd) wel degelijk veranderd kunnen worden zodat dit ook losgelaten kan worden. Als jij blokkades hebt opgelopen in welke vorm dan ook, dan kan je dit transformeren met instrumenten waardoor je het verandert en waardoor je beleving van je leven ook verandert. Als kind ontvang je het leven zoals je het krijgt, daar heb je geen keuze in. Als volwassene kan je WEL keuzes maken waardoor je werkt aan bijv. gevoelens van tekort en andere maskers/overlevingsmechanismen die eerder waren ontstaan. Dit is allemaal werk dat je innerlijk kan doen, voor jezelf, met jezelf en vaak met hulp van een hulpverlener *(of je omgeving ) waarbij je je veilig voelt.

Het is zo logisch en toch is het iets wat veel mensen niet aan te durven gaan. Gevoelens worden vaak gezien als ‘ eng ‘ of vervelend, helemaal als het gaat om gevoelens die niet prettig zijn. “Boos”  wordt bijvoorbeeld vooral in de spiritueel georiënteerde doelgroep als niet wenselijk gezien.  En dat terwijl het uiten van boosheid iets heel anders is dan vanuit woede verteerd worden. Boosheid uiten kan een signaal zijn van het aangeven van grenzen.Mag je geen grenzen aangeven als deze overschreden worden? Als men zelf de beleving heeft dat het geen gezonde emotie is, is het resultaat vaak dat men gevoelens blijft opkroppen zodat de boosheid uiteindelijk verandert in woede. Woede is een ongezonde emotie omdat het alles verteert en daar waar boosheid kenmerkend is voor het aangeven van grenzen, heeft woede daar geen enkele ruimte meer voor de grenzen en ontstaat  er ‘ brandgevaar’ .

Ook als je gaat kijken in (liefdes)  relaties : Verliefdheid en de blije gevoelens van vriendschap, liefde, vertrouwensband, elkaar aanvoelen gaat in het begin altijd ‘ als vanzelf ‘. Je groeit als je elkaar ziet als partner / vriend(in) en deelt in elkaars processen, als je beiden bereid bent om energie, aandacht en vertrouwen in de band te stoppen. Soms lijken mensen te vergeten dat ze OOK de band met zichzelf dienen te voeden , hun eigen pad dienen te lopen om vervolgens ook heel in de relatie met de ander te kunnen zijn.100 procent verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven is ten eerste je eigen taak, niet de verantwoordelijkheid van je partner/kameraad/vriendin etc. De verbinding die je met jezelf hebt,beïnvloed de verbinding met de buitenwereld. Als jij ervoor kiest om niet te kijken naar je eigen gevoelens van eenzaamheid, angst, onmacht en andere onplezierige kanten van jezelf en je vliegt van de ene naar de andere verbinding om jezelf te voeden : dan is het logisch dat de situaties uiteindelijk op hetzelfde uitlopen, namelijk: de reflecties van deze pijnplekken ga je zien in de buitenwereld. Als je bijvoorbeeld bang bent om in de steek gelaten te worden en je weigert om naar jezelf te kijken in dit proces en jezelf te helen, dan zal je bijna altijd mensen in je leven aantrekken die jou een handje helpen om hier weer bewust van te worden. Ligt dat dan aan de personen die je tegenkomt of ligt het aan de energie die je zelf uitdraagt?

Er is een verschil tussen verbindingen die samen stromen als ‘ vanzelf ‘ en verbindingen die te maken hebben met gehechtheid…bij de gehechtheid is er sprake van een ongezond patroon: ” jij krijgt iets van mij en ik krijg iets van jou ” .Het is niet gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde maar gebaseerd op ‘ iets dat er te winnen valt ‘ .

In verbindingen die als ‘ vanzelf ‘ stromen is er geen sprake van een (onuitgesproken) ruil van geven en nemen..Daarbij is er een stroming die erom gaat om te geven van beide kanten en daarnaast er voor elkaar te zijn om elkaar te steunen in de processen die de ander doormaakt zonder de ander te hoeven dragen…Je eigen leven is nog altijd je eigen leven en je kan steun krijgen van anderen maar als jij zelf ervoor kiest om stil te blijven staan (en te verwachten dat je de steun en voeding altijd van een ander krijgt), is er niemand die dan nog iets voor je kan doen. Daar waar twee mensen (onvoorwaardelijk) geven ontstaat er zo een snelle groei! Dat kan heel fijn zijn maar het is niet fijn als je partner/ vriend etc daar niet voor open staat en onbewust de hakken in het zand zet…Groeien en een toekomst opbouwen doe je samen. En als de ene partner stil blijft staan, kan dat ervoor zorgen dat er afstand komt doordat de ander wel door blijft groeien. Een andere keuze zou kunnen zijn dat men ervoor kiest om samen stil te blijven staan en in hetzelfde patroon vervalt van dezelfde strubbelingen,ruzies, etc etc. (daar zou men ook voor kunnen kiezen , maar is het dan een verbinding vanuit onvoorwaardelijke liefde of gehechtheid…? )

Soms kiezen mensen ervoor om anderen uit te testen, te manipuleren,de grenzen op te zoeken, of situaties om te draaien. Ook deze motieven zijn egoïstisch omdat het te maken heeft met iemand bewust of onbewust te benadelen of te bespelen. Is dat een gezonde manier van een verbinding? Vanuit welk motief zou je dat doen?

Of jezelf anders voordoen dan je bent, vrienden worden met bepaalde mensen omdat je iets kan krijgen uit een bepaalde verbinding waar je zelf weer beter van wordt. Juist dit soort verbindingen zorgen uiteindelijk voor situaties, pijn en confrontaties .Het is interessant hoe mensen zich kunnen gedragen en tegelijkertijd hoeven dit soort dingen niet perse zo te gaan.

Verbindingen met mensen waarbij je je veilig voelt, je openstelt en waarbij je voelt dat men eerlijk is, zijn verbindingen waarbij je groeit. Kan jij eerlijk naar jezelf kijken? Als jij liegt tegen jezelf, lieg je dan ook makkelijker naar anderen? Ga jij confrontaties aan met jezelf ? Hoe ga jij confrontaties aan met anderen?

 

Namaste,

 

S.Chandra

Ps : wist je dat ik een speciale actie heb tot 31 december 2017? Je kan een persoonlijke energiesessie *(dus krachtiger) aanvragen voor slechts 10 euro. Betaling geschied via paypal of Ideal. De link staat in de zijbalk! Je mag ook contact met mij opnemen via contact@sattvachandra.nl 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

2 Comments

2 Replies to “Hoe de verbinding met jezelf gereflecteerd wordt in het contact met de buitenwereld”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: