In Den beginne : Over de kracht van geluid

In de bijbel begint de eerste zin met : ‘ In den beginne schiep God hemel en Aarde ” .Daarna volgt per zin een uitleg over datgene wat God manifesteerde en op welke dagen.

In het Hindoeïsme wordt er ook genoemd dat God het universum creëerde. Dit wordt niet aangeduid zoals in de bijbel staat. Vanuit de visie van het Hindoeïsme  is het universum ontstaan door het eerste geluid. Dit geluid zorgde voor trillingen in het universum en vandaar uit is de wereld gemanifesteerd zoals het is.

Dit is een geluid wat iedereen ter wereld wel eens heeft gehoord. Het wordt af en toe gekscherend gebruikt als humor, toch wel gelijk gekoppeld aan meditatie! Ik heb het hier over het woord : Aum.

omkar

Het symbool heeft meerdere betekenissen. De Aum klank wordt in heel veel mantra’s gebruikt omdat het als aanroepen van de ‘ ultieme waarheid / goddelijke bron ‘ wordt ervaren.

Alles in het universum draagt een bepaalde energie. De welbekende slogan ” alles is energie ” heb ik ook meerdere keren voorbij laten komen in mijn blogs.

Namen, woorden en muziek zijn allemaal geladen met een bepaalde energie.

Weet jij wat jouw naam betekent? En klopt het met de energie wat je uitstraalt? Klopt het met je persoonlijkheid en/ of wie je bent?

De onderzoeker Masuro Emoto heeft aangetoond dat watermoleculen beïnvloed kunnen worden door muziek en woorden.  Voor veel mensen is dit al bekende informatie.  Niet zo vreemd, het menselijk lichaam bestaat voor minimaal 75 % uit water.

Steeds meer mensen beseffen wat hun woorden en gedrag met anderen (en zichzelf) kunnen doen.

Wat voor muziek luister jij? Wat voor taal spreek jij uit? Wat voor woorden gebruik je? (ook in gedachten?)

Gebeden en mantra’s zijn ook woorden / trillingen / geluid wat door de stem in beweging wordt gebracht. Door muziek toe te voegen kan het als een ‘ simpel ‘  liedje gezien worden of juist makkelijker meegezongen worden.

Door de trillingen van de woorden samen te voegen met muziek, ontstaat er een instrument om meer en meer in jouw eigen ” Zijn ” te komen. De staat van zijn die losgekoppeld is van gedachten en gevoelens. Verdieping.

Woorden, taal en geluid zijn mooie instrumenten en krachtig. Niet alleen als ze uitgesproken worden, maar ook in gedachten.

Besef dat jij wel degelijk invloed hebt op jouw eigen staat van zijn. Hoe de uiterlijke omstandigheden ook moge zijn .

Geluk is een innerlijke staat van zijn !

Tot slot deel ik met veel liefde deze prachtige mantra die mijn hart raakt ! Geniet ervan!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

3 Comments

3 Replies to “In Den beginne : Over de kracht van geluid”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: