Liefde Leven, een leven zonder kortzichtigheid

Wat betekent liefde voor jou? Zijn dat die vlinders in je buik, de roze bril opzetten, genieten van de aandacht, warmte en aanhankelijkheid? Betekent het dat je dan altijd lief moet zijn en minder prettige gevoelens onder het tapijt moet vegen om in de ‘high’ love en Light vibe te blijven?

In de loop van de jaren ben ik in gaan zien dat alle bovenstaande dingen niks met liefde te maken hebben maar dat het wel de associatie is die veel mensen hebben..

Hoe vaak komt het voor dat er ruzies zijn tussen geliefden, vrienden en anderen? men omarmt het romantische, onrealistische beeld van liefde. Dat de ander in die rol als ‘perfecte partner, vriend, familielid’ kan teleurstellen omdat het beeld van die liefde alleen maar te maken heeft met persoonlijk verlangen en de projectie die men over zichzelf en de ander heeft.

Daar waar liefde is, leeft waarheid en de wens om lief te hebben en samen te zijn. Dat betekent niet dat men elkaar stroop om de mond hoeft te smeren. Liefde laten stromen vanuit een open hart kan soms ook betekenen dat er soms confrontaties kunnen zijn. Daar waar ‘liefde’ vanuit angst geregeerd wordt, desbetreffende persoon zich vastklampt aan denkbeelden die niet realistisch zijn, ervaart Liefde expansie en groei doordat dit een beweging is van het bewustzijn en de wens verder te groeien.

Liefde betekent kijken naar jezelf en werken aan jezelf, maar vooral jezelf omarmen, de totaliteit van wie je bent. Liefde begint in jezelf. Als de wens om geaccepteerd en gewaardeerd te worden alleen gezocht wordt in de buitenwereld, zal de zoektocht naar erkenning elke keer weer de weg vinden naar hetzelfde punt: jezelf.

Liefde is een beweging van leven, van jezelf in de ander zien, begrip hebben en daarnaast de verschillen kunnen omarmen. Liefde is een dans waarin je je stappen zet en voelt waar je naartoe beweegt, dat je ziet waar de ander danst en probeert in harmonie te bewegen zonder op elkaars voeten te staan.

Soms werkt het niet omdat de projecties van de ander over jou tegengesteld zijn van je eigen visie op het leven. Soms werkt het ook niet omdat de ander stijf tegen de muur blijft staan, bang om te falen en keuzes te maken waarvan men de uitkomst niet weet.

Liefde betekent vrijheid en vanuit die vrijheid samen dansen, iets moois te creëren, een band te koesteren die gebaseerd is op open harten en het voelen van die verbinding. Veiligheid en vertrouwen zijn daar de leidraden voor.

Betekent het dan dat het altijd koek en ei moet zijn? Confrontaties kunnen ongemakkelijk zijn. Er zijn mensen die het ervaren als aanval op hun persoonlijkheid. Vaak zijn het deze mensen die beginnen te stijgeren en hun angst voor controleverlies de boventoon laten voeren waardoor het onderwerp onbespreekbaar lijkt.

Liefde confronteert met het doel : verbetering. Liefde is transparant zonder omwegen, zonder fantasie. Liefde is een beweging, leven in een realiteit met het besef dat alles een is. Liefde kent geen angst.

Namaste ✨🙏🏽

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

One Reply to “Liefde Leven, een leven zonder kortzichtigheid”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: