Mooie mensen : Sara Kroos

Een paar maanden geleden begon ik met het schrijven van blogs over ” Mooie Mensen ” . Iets wat nieuw voor me was aangezien ik eerder alleen maar schreef over innerlijke groei en  bewustzijnsonderwerpen. Waarom zou ik schrijven over andere mensen ? Wie ben ik om te bepalen wie wel ‘ mooi ‘ genoeg is voor een blog ? Ieder mens draagt een ‘ spark of consciousness ” in zich. Ieder mens is waardevol en draagt iets bij aan de wereld. Sommige mensen vind ik zo mooi bezield dat ik vind dat ze een beetje meer in de picture mogen staan. Het zijn mensen die mij (en vele anderen) inspireren zonder dat ze zichzelf daarvoor op de borst kloppen . Het zijn mensen die zo groots zijn, door zichzelf te zijn: echt m.b.t. gevoelens, gedachten, dat wie ze zijn, uitstralen en daarnaast nederig. Wat kan ik daarvan genieten! En dat gun ik een ieder ook. Dus doe met deze informatie wat je wilt (of niet, jouw definitie van ‘ mooi ‘ hoeft de mijne niet te zijn en andersom).

Waarom Sara Kroos?

Eigenlijk zijn bovenstaande eigenschappen die ik al benoemde al dingen die mij opvielen toen ik Sara Kroos in het zicht kreeg bij de Lama’s . Soms vallen mensen op en voel je dat de interesse gewekt is om te zien wat degene doet. Ik hou zelf erg van kunst (altijd al van gehouden, van muziek tot poëzie, van cabaret naar andere creaties) en bij sommige kunstenaars voel je hoe dicht ze bij hun gevoel (en de bron ) kunnen komen door het uiten van hun kunst. Kunstenaars en andere creatievelingen staan vaak dichterbij de bron, intuïtie en wijsheid en door hun gaven kunnen ze dit op een hele mooie manier overbrengen. Dit merk ik ook in de energie van Sara Kroos . Zou je eerst niet zeggen als je dit hoort/ziet :Dit stukje komt uit ” Lam ” in 2004 * toen was ze mij nog niet opgevallen :).

Daar waar bovenstaande filmpje erg tegen het grensgebied hangt van wat ik aankon haha, heb ik ook veel overeenkomsten kunnen herkennen in de manier waarop ze zich ontwikkelt (en heeft ontwikkeld), de diepte heeft moeten ervaren en daarnaast zoveel kracht uitstraalt (door kwetsbaarheid). Prachtige interactie en interview waarin ze zichzelf ECHT laat zien:

Door de herkenning en echtheid groeide mijn interesse om ook eens naar een cabaretvoorstelling te gaan om haar eens in het ‘ echt ‘ mee te maken. De eerste show waar ik was heette ” voor de leeuwen ” en dit was in 2012 (november te Assen om precies te zijn) . Gelijk viel het me weer op hoeveel overeenkomstige processen en onderwerpen er naar voren kwamen en dit was het begin voor mij van het ‘ live ‘ bezoeken van shows.
In februari 2015 was de volgende show ” Van Jewelste ” waar ik (noodgedwongen) alleen naar toe was gegaan. Ik heb (ondanks het een verdrietige periode voor me was) een topavond gehad! Een avond waarin ik het aandurfde om haar de hand te schudden en haar te willen bedanken voor het schijnen van haar licht in de wereld *( dat kwam er niet helemaal uit zoals ik het had gewild maar de boodschap was gelukkig aangekomen. Soms schieten woorden te kort maar kan je de verbinding voelen). En een topkado : een foto samen met Sara Kroos 🙂 .

Bij de show ” Doorgefokt ” ben ik met plezier alleen erheen gegaan. Daar waar ik vroeger meende dat je dit soort activiteiten altijd maar met anderen ‘ moet ‘ doen, ervaar ik nu zoveel vrijheid in het ervaren van een goeie avond in ” Goed Gezelschap “* , ook al ga je er alleen heen :).

*( In goed gezelschap was een amusementsprogramma wat een tijdje op NPO te zien was, ook met Sara Kroos)

Door het volgen van haar activiteiten, shows etc. kwam ik erachter dat ze met haar vrouw een eigen theaterpand heeft in Weesp. Het heet ” Theaterpand Weesp ” (lekker duidelijk! 🙂 ) en is na de zomer in een ander pand voortgezet. Leuk om te zien hoe ze dit samen met haar partner heeft opgebouwd en neerzet! Meer informatie hierover vindt je op de site Theaterpand Weesp . Een paar keren ook naar een zondagmiddag Spelletjeshow geweest *(was de oude locatie)waarbij je in een intiem theater het heel gezellig kan hebben! Dus mocht je in de gelegenheid zijn, ga er eens een kijkje nemen zoals ik het begrepen heb organiseren ze rond kerst weer zoiets !

Weer terug naar cabaretière / artieste / schrijfster / ondernemer Sara Kroos : wat ik ook supergaaf vind is dat ze prachtige nummers maakt voor haar shows en deze na afloop te koop zijn op cd . Ze heeft boeken geschreven waaronder een kookboek. Daarnaast geeft ze ook toneellessen. Haar creativiteit en veelzijdigheid spreken me aan, mede ook omdat ik dat herken! Je waardeert vaak in een ander wat je zelf ook bent / kan zijn , toch? (net zoals de schaduwzijde maar dit terzijde).

Daarnaast is ze vooral mens. Echt zoals ze is : Vorig jaar heeft ze een terugval gehad (depressie) waardoor ze een aantal maanden niet heeft kunnen optreden. Toen ik bij de show ” doorgefokt ‘ was (dec.2016) merkte ik en benoemde ze ook dat ze nog herstellende was. Dat vind ik een vorm van kracht en ondanks dat zette ze een prachtige show neer. Ze heeft in het AD een interview hierover gegeven en het is een aanloopje naar de nieuwe show ” Zonder verdoving ” . Mensen met psychische klachten zijn altijd een onderdeel van mijn leven geweest, deels privé anderzijds op professioneel gebied en daarnaast heb ik ook de nodige processen moeten doorlopen. Mede daardoor kan ik dit zo waarderen. De openheid en transparantie waarin ze laat zien wie ze is, wat voor dingen ze doorlopen heeft, overstijgt en aangaat, dat is precies wat ik in haar bewonder. Wat wel meer zichtbaar mag zijn in de wereld.
De mooiste mensen ervaren soms de diepste dalen maar ook in die diepte en zwaarte kan men veel ‘ schoonheid ‘ ervaren. Duisternis kan onze grootste leraar zijn.

Tot slot wil ik nog even 1 nummer van haar delen dat ook weer synchroon liep in mijn leven :

Ik hoop dat je door deze blog meer zicht hebt gekregen op een mooi mens dat prachtige dingen neerzet in de wereld, samen met haar vrouw en de rest van haar team. Zelf heb ik nu al weer zin in haar volgende show…<3

Ken jij Sara Kroos? En wat vindt jij van dit soort blogs? laat het me weten in de reacties hieronder! 🙂 Namaste

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: