Niet alles is zoals het lijkt

28 sep, 12:10

mijn astrologische 31 levensjaar is nu bijna ten einde. Wat heb ik mooie dingen ervaren in dit jaar, maar ook ervaringen de te maken hebben met eigenwaarde.

Sommige ervaringen waren prachtig, andere ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik mensen ‘moest’ loslaten omdat er een ongezonde situatie was ontstaan.

Wat ik voel? Dankbaarheid voor de ervaringen en de mensen die ik heb mogen ontmoeten.

Wat er tegen me werd gezegd, had grotendeels te maken met de gedachtenkaders van de ander. Ze zagen ‘iets’ in mijn gedrag of houding, wat deels te maken had met hun eigen 3d gedachten.

Als ik een opmerking maak over opgekropte gevoelens, betekent het dan dat ik je bewust heb afgekraakt?

Vanuit mijn optiek niet. Vanuit mijn hart komen de woorden spontaan, zonder iemand bewust te willen aanvallen.

Als ik aangeef van tevoren dat we elkaar als vrienden wel erg weinig te vertellen hebben als een gesprek alleen maar uit 2 zinnen bestaat, en ik verbreek na een tijd het contact, betekent het dan dat ik je in de steek heb gelaten?

Vanuit mijn optiek niet. Ik bevestig dan alleen maar het gedrag wat al een tijd zichtbaar was, waardoor ik geen noodzaak meer voel tot een verbinding.

Als ik een grapje leuk vind, of een cabaretier, dan vind ik de soort humor leuk, en de manier waarop hij of zij dat vertelt. Herkenning, zonder dat ik het gelijk eens ben met de onderwerpen die hij/ zij bespreekt.

Angst en vooroordelen. Ja, het was een jaar waarin ik dit thema in verschillende vlakken heb zien terugkomen. Hoe kan het ook anders: ik leefde vroeger ook op die manier, voordat ik de waarheid achter de illusie van het leven ontdekte.

Eerder voelde ik me ongemakkelijk daarbij, mezelf zijn, zeggen wat ik denk en voel. Nu doe ik dat en ik voel me er heerlijk bij. Ik blijf netjes in woorden en gedachten, ik voel geen haat of wrok jegens iemand. Ik vond het jammer om te beseffen dat veel mensen zo gewend zijn om vanuit angst te handelen en te leven.

En vanuit angst en vooroordelen is er nu eenmaal een zondebok nodig. Vanuit die energie is het namelijk de verantwoordelijkheid van een ander dat die angst gecreeerd wordt. Ik heb deze rol dit jaar meerdere keren mogen spelen.

Als ik met collega’s aan het fietsen ben, in een ongeluk verzeild raak waarbij 3 verschillende personen aangeven dat ik verantwoordelijk ben, terwijl de getuigen vanuit ‘mijn’ kant niet gehoord worden. Ben ik dan verantwoordelijk?

Deels, mijn eigen verantwoordelijkheid wil ik best nemen, maar ik ga geen verantwoordelijkheid dragen voor de ander.

Door al deze situaties, die voor mijn hart best moeilijk waren omdat ik de juiste keuzes maken belangrijk vindt, ben ik wel sterk gegroeid in mijn eigen kracht.

Ik weet wie ik ben en wat ik waard ben, ik heb mensen om mij heen die mijn gezelschap waarderen en waar ik mijn woorden en gevoelens kan uiten zonder dat ze daarvan schrikken, of zich aangevallen voelen. ik ben dankbaar.

I am that i am! blessed be.
:heartbounce:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: