Onvoorwaardelijke liefde in verbindingen

Mensen zijn (in het algemeen) groepsdieren. Door verbindingen aan te gaan met andere mensen, groeit de eigen ziel ook. Verbindingen met anderen verrijken je leven.

Sommige verbindingen zijn ‘ verplicht ‘,bijvoorbeeld de werkgever, collega’s, familie. Deze heb je niet altijd voor het kiezen. Gelukkig maar. Ook van mensen die je zelf niet bewust ‘ uitgekozen hebt ‘ , zou je iets kunnen leren.

Vriendschappen en liefdesrelaties zijn verbindingen die veelal ontstaan door ‘resonantie’ : verbinding voelen/ervaren met de ander, dezelfde interesses, visie op het leven etc.

Resonantie betekent letterlijk ” weerklinken ” .

Voor mij voelt resonantie als 2 harten: helemaal open en delen (communiceren, zowel met gevoel als met woorden) waardoor er een verbinding voelbaar is. Een verbinding die als het ware de brug vormt tussen de twee harten en waardoor er een verdieping ontstaat en de emotionele verbinding groeit. Deze verbinding kan zich verder verdiepen: vertrouwen, veiligheid en een onuitputtelijke bron van liefde wordt aangeraakt ❤.

Onvoorwaardelijke liefde : er zijn voor jezelf en de ander zonder dat je dubieuze motieven hebt om de verbinding aan te gaan.

Dubieuze motieven kunnen zowel bewust als onbewust de reden zijn waarom mensen met elkaar willen verbinden.

Sommige mensen gaan bijvoorbeeld bewust een ‘relatie’ aan omdat de andere persoon materiële rijkdom bezit,eigenschappen bezit die ‘ handig ‘ kunnen zijn. Er is een gedachte van ‘ winst / verwachtingen / iets wat men kan halen ‘ .

Soms kan het gebeuren dat men onbewust dubieuze motieven heeft voor het verbinden met een ander.

Feit is dat ieder mens liefde wil ervaren.

De gedachten/gevoelens uit de kindertijd : “mama en pappa die de liefde aan het kind geven : de verantwoordelijkheid daarvoor hebben ” . Kinderen zijn afhankelijk van hun ouders en verdienen onvoorwaardelijke aandacht en liefde.

Door deze onvoorwaardelijke liefde en aandacht krijgen kinderen een innerlijke veilige basis en daardoor in hun toekomst gezondere verbindingen in en met de buitenwereld.

onbewust dubieuze motieven :

Er zijn heel veel mensen die in hun kindertijd een tekort van emotionele liefde / warmte / genegenheid hebben ervaren.Door dat tekort ontstaat er een behoefte die onvervuld is. Vaak ontwikkelt dit tekort zich in een ander stadium van het leven tot verslavingen om het ‘ veilig voelen / fijn voelen / liefde voelen ‘ te compenseren.

Door dat innerlijke tekort/ behoefte kan men de neiging hebben om zich te richten op anderen met het (onbewuste) verlangen dat die andere mensen/middelen/dingen dat innerlijke tekort ‘ opvullen’.

Is het dan onvoorwaardelijk?

Nee. Er is een onbewust een verwachting die in de weg staat. Onbewust wordt er verwacht dat de verbinding wederkerig is : ” ik geef jou dit, dus krijg ik dat “.

Verwachtingen in verbindingen:

Vanuit onvoorwaardelijke liefde er voor de ander zijn is heel mooi. Het geeft het gevoel van vrijheid : ” ik mag zijn wie ik ben en jij verwacht niets van mij “.

Kan je dan een verbinding aangaan vanuit Resonantie ? Ja, als je bent die je bent sta je volledig in verbinding met de ander. Voorwaarde is dan wel dat de ander ook op die manier in de verbinding staat. Daardoor ontstaat het weerklinken❤

Betekent geen verwachtingen dat ik daardoor maar moet accepteren dat er bijvoorbeeld wordt gelogen tegen mij, dingen beloofd worden die niet nagekomen worden etc?

Mijns inziens betekent het in verbindingen dat ik mag uitgaan van wederzijds respect, openheid, vertrouwen, veiligheid zodat ik mijzelf kan laten zien zonder mij zorgen te hoeven maken in hoeverre mijn openheid/vertrouwen beschaamd wordt.

Zijn dat verwachtingen?

En zo ja, zijn die verwachtingen tegenstrijdig met onvoorwaardelijke liefde?

Ik ben heel benieuwd naar jouw visie hierover! Voel je vrij om te delen, te reageren, deze blog te versturen naar anderen❤

Namaste❤

Keep the open communication alive!!❤

Save

Save

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

1 Comment

One Reply to “Onvoorwaardelijke liefde in verbindingen”

  1. Kunnen we een liefde hebben in een verbinding. Dat men eerst elkaar moet leren kennen om een verbinding te leggen en dan pas kan er liefde ontstaan. Liefde in het grote woord want ook in een vriendschap kan liefde zijn. Naar andere kan liefde zijn. Alles draait eigenlijk om liefde maar heel veel begrijpen het woord verkeerd of het gevoel ervan.

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: