Op weg naar je Nieuwe Zelf

Het afgelopen half jaar stond in het teken van innerlijke verdieping.

Niet alleen bij mezelf maar ook bij een ieder om mij heen zag ik dat. In zulke momenten is het tijd om in jezelf te keren en zo min mogelijk prikkels van buitenaf tot je te nemen. Veel mensen ervaren dat ook als storend op dat soort momenten en kunnen dan hun eigen weerstand en gevoelens geprojecteerd zien in de prikkels van buitenaf.

Herken je dit ook bij jezelf?

Innerlijke groei en veranderingen vinden plaats door eerlijk naar jezelf te kijken en open te staan voor groei. Dat zijn vaak de eerste stappen naar bewustwording.Het kost moed en durf om je eigen gedachten onder de loep te nemen. Helemaal als het oude denkpatronen zijn die je (onbewust) soms al jaren (of meerdere levens) met je meedraagt.

Door ervaringen van eerder kan men bijvoorbeeld een beeld gecreëerd hebben die niet helemaal hoeft te kloppen met de realiteit. Vanuit bewust leven is dit een bekend gegeven en als men wil groeien is men bereid om zijn/haar eigen gedachten en gevoelens onder de loep te nemen en te kijken wat de oorzaak is van bijvoorbeeld angst,jaloezie etc.

Voorbij schuld en spijt

Schuld en spijt zijn 2 woorden die zo langzamerhand uit mijn leven zijn verdwenen.

Schuld vraagt om een rechtvaardiging en een ‘dader’ .  Het heeft niets te maken met groei, aangezien groei te maken heeft met verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, voor je woorden,gedachten en je daden.

Spijt geeft aan dat er iets is wat ‘ niet goed’ is, wat anders had gemoeten. Berouw, iets wat betekent dat er iets ontstaan is wat er niet had moeten zijn?

Ja, beide woorden kunnen vanuit een andere optiek nog nuttig zijn en bruikbaar. (maar dat is niet waar deze blog over gaat? ).

Bewust leven gaat voorbij de gedachten van de hokjes van ‘ schuldige / dader/ slachtoffer etc’. Ieder mens heeft in zijn of haar leven keuzes gemaakt die niet helemaal resoneren vanuit gevoel/verstand etc. Toch heb je door deze keuzes iets geleerd,iets meegemaakt,ervaren en/of geleerd. Door dit te beseffen en te weten wat je geleerd hebt van die keuze, van die situatie kan je dat gevoel transformeren naar innerlijke kracht.

Dat is hoe je steeds meer en meer de verdieping in jezelf vindt, naar jezelf toe. Naar datgene wat de echte essentie van je is.

Veel mensen staan zo ver van zichzelf af dat ze gedrag proberen te kopiëren van anderen. Soms om iets gedaan te krijgen of omdat men denkt dat men daar iets mee kan krijgen. Ze hebben niet in de gaten dat een houding aannemen niets zegt over de uitstraling en karakter.

Dat laatste is wat men voelt in verbindingen. Uitstraling en karakter kunnen nooit gekopieerd of nagedaan worden.

Je nieuwe zelf, het heeft te maken met het loslaten van alles wat je vroeger had geleerd en aangenomen, maar wat je ontgroeid bent. Nieuwe Zelf staat in verbinding met je ware essentie: Het besef dat een ieder zijn/haar eigen processen doormaakt dus ook mens is, en aan de andere kant zien wat jou en de ander juist uniek maakt.

Niet iedereen is bereid om naar zichzelf te kijken. Dat is ok. Sommige mensen kiezen ervoor om  voldoening te vinden in eten,slapen en werken. Dat is verder geen probleem. Toch kan het een uitdaging zijn voor mensen die net de weg naar zichzelf vinden, omdat het ontwakingsproces een individueel pad is.

Aan de ene kant kan het betekenen dat er afscheid genomen moet worden van mensen, maar tegelijkertijd vindt men altijd gelijkgestemden en mensen die wel aansluiten en resoneren met de processen die men doorloopt.

Het leven kan heel mooi zijn. Het hangt ervan af vanuit welke bril je kijkt.

Het leven is wat je ervan maakt❤ Namaste

Save

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

5 Comments

5 Replies to “Op weg naar je Nieuwe Zelf”

 1. Als je er niet voor kiest dat zeker ook een les is dan leef je zoals de wereld het wilt. En moet men er ook respect voor hebben.
  Maar deze die willen dat er veranderingen komen zijn die naar hen zelf luisteren.

 2. Hallo Sattva

  Ik maak een heftige verandering mee want ik ben nauwelijks nog dezelfde persoon. Ik ben hsp-er maar we zo sterk geworden. Ik voel de prikkels nog wel van buitenaf maar ik durf helemaal mezelf te zijn. Het is allemaal ineens heel snel aan het gaan. Onbegrijpelijk. Maar ik wil ook veranderen. Namaste. Groetjes Astrid <3

  1. Hallo Astrid, dank voor je reactie.
   Het allerbelangrijkste is dat je jezelf durft te zijn, het is het teken dat je een bepaalde basis in jezelf hebt geaccepteert, zelfliefde vindt in het moment en in jezelf. Mooi en fijn proces toch? geniet daarvan! dank voor het volgen van mijn blog 🙂

   namaste

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: