Patroon – herkenning : Lichtwerkers in combinatie met biologische familiesystemen

In biologielessen hebben we geleerd dat alles, dus ook families, ontstaan door voortplanting. Door de eeuwen heen zijn er verschillende familielijnen samengevoegd, genen worden ook eeuwenlang overgedragen.

Hierdoor zou het juist logisch lijken dat er door al die gelijke  ‘ kwaliteiten ‘ , er herkenning is binnen de familiesystemen waardoor het groepsgeweten door de familie gedragen wordt.  (Over groepsgeweten schreef ik eerder : Hier :    )

In een andere blog omschreef ik de indaling van de ziel : (zie de blog : Wat is dat, de ziel ? )

Vanuit die beleving is het logisch dat een individuele ziel naast de overeenkomsten, ook grote verschillen kan ervaren met de biologische familielijn.

own teacher is soul

Veel lichtwerkers, nieuwetijdskinderen, hooggevoelige personen, ervaren een soort ‘vervreemding’ / eenzaamheid binnen bepaalde systemen waarin ze opgroeien. Ze groeien vaak op in familiesystemen die weinig oog hebben voor bewustzijn en leven vanuit het hart. Daardoor is het risico groter dat de kinderen die in zo een soort energie opgroeien, een duidelijk gemis ervaren van onvoorwaardelijke liefde.

Lichtwerkers, nieuwetijdskinderen, hooggevoelige personen ( de namen zeggen het al ), leven vanuit een zachte, hogere trillingsfrequentie. Dit is zichtbaar doordat ze intuïtief zijn, uitzonderlijke liefde voelen voor de natuur, kinderen en dieren, vaak zichzelf uiten door creatief bezig te zijn en altijd de vrede willen bewaren.

and so it is

Veel van deze zielen hebben vaak soortgelijke lessen in het leven : leren opkomen voor jezelf en grenzen aangeven bijvoorbeeld.

Vaak groeien deze zielen op in oude structuren. Naast de familie is er ook nog de maatschappij,bedrijven, scholensystemen zijn over het algemeen ook gericht op prestatie en veel informatie ‘ in het hoofd ‘ krijgen.

Natuurlijk zijn structuren gecreëerd om een soort ” veilige basis ” te creëren. Voor lichtwerkers kunnen dat soort structuren aanvoelen als een beperking omdat ze dan het gevoel hebben dat ze niet volledig  zichzelf kunnen zijn.

Vaak worstelen lichtwerkers met het gevoel om geaccepteerd te willen worden binnen de groep waarin / waarmee ze leven. Dat is iets wat menselijk is, aangezien mensen sociale wezens zijn.  Voor lichtwerkers kan dat gevoel nog zwaarder aanvoelen omdat het ook deels hun missie is om hun ‘licht’  te laten schijnen.

Het ‘ licht ‘ is vaak het unieke talent die de persoon heeft. Dit kan alleen tot uitdrukking komen als men de vrijheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

Veel lichtwerkers proberen binnen de structuren te passen waarin ze opgroeien. Toch komt het heel vaak voor dat ze na een bepaalde tijd de keuze maken om hun vleugels uit te slaan om zichzelf te ontwikkelen binnen een groep waarin ze het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn.

Lichtwerkers kunnen veranderingen aanbrengen in vastgeroeste structuren, bedrijven, systemen. Daarvoor hebben ze innerlijke kracht nodig, inzicht in wie ze zelf zijn en natuurlijk ervaren en beseffen dat ze er mogen zijn. Daarnaast ook de erkenning van hun kwaliteiten en inzichten.

assist

Sommige structuren en systemen blijven vasthouden aan verouderde denkbeelden. Dat is de keuze die gemaakt kan worden. Niet iedereen zit erop te wachten om gedachtepatronen te veranderen. Bekend =  is veilig, ook al is het ongezond.

Toch vinden veel lichtwerkers de weg naar mensen die wel resoneren met hun eigen energie. En dat is hoe het met iedereen werkt : “Je trekt aan wat je zelf bent ” . Dit alles zonder een ander te beoordelen of het goed is, of fout.

Ook al zijn biologische familiesystemen vanuit een traditionele manier gezien ‘ het belangrijkste’: voor lichtwerkers is de hele wereld, met alle mensen familie.

Vanuit de beleving van lichtwerkers is de aarde : Moeder Aarde en is het universum de  ” de bron : mannelijke energie ” .

Namaste.

lighttree

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: