van dood naar wedergeboorte : het proces van vernieuwing

We kennen allemaal het verhaal van de rups en de vlinder. Hoe prachtig de symboliek is van de overgang waardoor de vlinder ontstaan is nadat de rups een cocon spon en daarin de overgangsfase meemaakte. Het is niet alleen bij de vlinder waarbij je dit proces ziet. Ook bij dieren die uit eieren komen zie je dat er eerst een proces in de ei zelf plaatsvindt voordat de volgende fase zich aandient. Hoe gaan mensen eigenlijk om met veranderingen in hun leven?

De mens ervaart in alle fases verschillende veranderingen. Van de geboorte naar de crèche bijvoorbeeld. Van het verlaten van het ouderlijk huis naar je eigen stek, het aangaan of het einde van een relatie, het toelaten of loslaten van mensen, dieren etc. Elke verandering in de buitenwereld doet iets met het innerlijk.Ook al lijken we als mens ‘ alleen ‘ , alles en iedereen is met elkaar verbonden. ” So within, so without ” . ” as above, so below ” , ook al voel je je alleen of eenzaam.

Je bent een schakel in een groot geheel, of je je daar nu wel of niet bewust van bent.De mensen waarmee je omgaat kunnen wel degelijk van invloed zijn op jouw eigen processen. Dit kan in de positieve zin van het woord (elkaar motiveren, helpen, stimuleren), echter kunnen mensen met een andere visie op het leven  je ook belemmeren. Het is algemeen bekend dat de 5 personen die het dichtstbij.je staan, het meest van invloed zijn op het vormen van je persoonlijkheid. Welke 5 mensen zitten close bij je in jouw netwerk? Herken je wat ik hier net omschreef : zijn er karaktereigenschappen die je bij die personen EN jezelf herkent ? En ben je daar blij mee?

De mens staat op zichzelf maar staat wel in verbinding met het bewustzijn en het collectieve bewustzijn (ik schreef daar eerder ook al wat over: lees de blog hier: groepsgeweten).

Uiterlijke veranderingen horen bij het leven, net als de innerlijke veranderingen.  Dat moment bijvoorbeeld waarbij je je nieuwe baan aanging en merkte hoeveel meer dat bij je past dan de job waar je 10 jaar geleden was. Had dat te maken met het werk? Of is er in die 10 jaar ook heel veel veranderd in de manier waarop jij in het leven staat? Werkte je bijvoorbeeld toen in een hele andere sector?

Op welke manier ga jij met innerlijke veranderingen om? Voordat er iets kan veranderen in de buitenwereld is het innerlijke proces eraan vooraf gegaan. Sommige processen krijgen pas de kans om aangegaan te worden omdat eerst de verandering in gang gezet wordt en daarna pas ruimte komt voor de verwerking daarvan. Wat als het leven meerdere facetten kent van sterven en wedergeboorte?

Het proces van loslaten alvorens te mogen ontvangen.

  • Het loslaten van illusies, ” waarheden ” waarvan men dacht dat ze waar waren die anders bleken te zijn. Het ontvangen = een ruimere blik en eventueel bredere zicht / waarheid.
  • Het loslaten van gevoelens / emoties die eerder ergens (soms in de kinderjaren of vorige levens) werden ingeprent waardoor ongewenst gedrag ontstond. Het ontvangen = ruimte om vanuit een heldere intuïtie te voelen / zien wat er daadwerkelijk speelt (zonder gekleurde bril)
  • Het loslaten van ongezonde leefpatronen zoals snoepen, roken, te weinig beweging, elk weekend aan de drank. Het ontvangen = meer energie, helderheid, kracht, lucht
  • Het loslaten van oude stukjes huidschilfers . Het ontvangen = na +- 7 dagen is je hele huid vernieuwd.
  • Het loslaten van een dierbare,huisdier,land etc,Het  ontvangen = nieuwe gezichten,huisdieren,land etc.

Daar waar het loslaten vaak gepaard gaat met gevoelens van rouw,verdriet , somberheid en andere minder fijne gevoelens, wordt het ontvangen vaak ervaren als versterkend, bekrachtigend, vernieuwend. Hoewel je de huid elke 28 dagen niet juichend ontvangt (wat je eigenlijk wel mag doen , een beetje waardering voor je huid die zich maar elke keer vernieuwd zodat je lichaam goed kan functioneren…(smile)

Loslaten is mijns inziens dus een overgangsfase naar vernieuwing. Soms voelt dat ‘ nieuwe ‘ als te nieuw. Net als die schoenen die je net gekocht hebt en waar je voeten nog even aan moeten wennen. Na een tijdje zitten ze als gegoten en ervaar je de ‘ nieuwigheid ‘ niet meer. Als het een goede keuze is geweest zijn je voeten er blij mee en heeft het ongemak plaats gemaakt voor ontspanning.  Soms kunnen schoenen (situaties,mensen,noem het maar op, wat je in wilt vullen hier) blijven wringen. Dan kan je twee dingen doen : je laat ze los en gaat weer op zoek naar andere schoenen, of je doet een aanpassing zodat ze eventueel wel lekker gaan zitten (bijv. een natte prop). Beide situaties brengen weer vernieuwing en dat komt voornamelijk ook door de actie die eraan vooraf is gegaan.

Het is nu november. De maand van de schorpioen. Deze periode is de omslag van de herfst naar de winter en als je kijkt naar de eigenschappen van schorpioen: ze zijn meesters in transformaties. Er zijn veel mensen nu in een omschakelingsproces verwikkeld, een ieder op zijn/haar eigen manier. Hoe ga jij om met veranderingen? Neem jij de tijd voor jezelf, zoek je steun van je omgeving? Sonja Francis is een astrologe die ook de innerlijke processen meeneemt in haar vlogs. Je kan haar meest actuele vlog hier bekijken (is wel in het engels) Heel grappig dat ze het over hetzelfde proces heeft waar deze blog ook over gaat….(terwijl ik deze blog al eerder had geschreven) synchroniciteit 🙂 :

Daar waar je de tijd hebt genomen om de innerlijke veranderingen aan te gaan, zal je vanzelf merken wanneer je eitje open is gegaan. Dan kan je de nieuwe energie in de fysieke wereld omarmen.

Wist je dat ik jou kan helpen met je transformatieprocessen? Ben je toe aan spirituele en emotionele verdieping? Spreken leven vanuit zelfmeesterschap, onvoorwaardelijke liefde, leven vanuit je hart en innerlijke vrijheid jou ook aan?

kijk dan op mijn website  en vertel mij waarmee ik jou kan helpen. Fiijne groei gewenst!

Ps O ja, natuurlijk mag je dit bericht delen, liken en reageren ! je ontvangt zo spoedig mogelijk respons ! 🙂

Namaste

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: