W. Scott-Elliott – Legenden over Atlantis en Lemurië

Toen ik in 2009 op de Paraview beurs stond, ontmoette ik daar een goudsmit. Ik stond daar op de beurs om Shamballa mdh workshops te promoten en mijn bedrijf neer te zetten. Deze goudsmit maakt handgemaakte sieraden, ook spirituele symbolen (zoals het ankh en atlantisringen).

Ik zag de Atlantisring en vroeg daar een aantal dingen over.  Op die manier kwamen we met elkaar in gesprek over Atlantis. Hij adviseerde mij om dit boek eens te lezen. In dit boek staan een aantal tijdslijnen die erg overzichtelijk zijn. Lemurië was een van de eerste beschavingen, nog voordat de Atlantis periode begon.

De eerste vormen van ‘beschaving’ worden uitgelegd, evenals het verval. Hoe spirituele kennis en een ‘hogere’ bewustzijns beschaving veranderde in de wereld zoals we die nu kennen: De wortels liggen (volgens de schrijver)ongeveer een miljoen jaar geleden tot 800.000 jaar geleden.  Ik vond het erg boeiend om te lezen welke rassen er toen waren en hoe ze leefden.

De schrijver is in 1930 overleden.  meer informate over hem is te vinden op Engelse Wikipedia .

Omschrijving bol.com:

In dit boek komen de bewoners van Atlantis en Lemurië tot leven, hun hoop en hun vrees, wat ze tot stand hebben gebracht en wat ze verkeerd hebben gedaan. De verlorengegane werelddelen worden in detail beschreven: hun ligging, hun ontwikkeling, hun flora en fauna, de mensen die er leefden, hun gebruiken, wetenschap, onderwijs en godsdienst en hun contact met vergevorderde leraren. De informatie is afkomstig uit de geschriften van Plato, uit de esoterische traditie zoals die is voortgezet in H.P. Blavatsky’s De Geheime Leer en van helderziende waarnemingen gedaan door C.W. Leadbeater, een vooraanstaand theosoof. Zo is een nieuwe weergave totstandgekomen van een tijdloze mythe.
W. SCOTT-ELLIOT was een van de klassieke auteurs van de theosofische traditie. Hij was eind negentiende eeuw een van de eerste leden van de Blavatsky Loge in Londen en werd in zijn tijd geroemd vanwezige zijn literaire prestaties op het terrein van de esoterie.

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: