‘ Wat je geeft krijg je terug?’

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wordt er heel vaak zelfreflectie toegepast : ‘heb je dit zelf eerder meegemaakt? Deed jou dit denken aan een oud patroon?’ Om te groeien en bewust te worden van jezelf is volledige eerlijkheid naar je eigen gedrag een voorwaarde. Hoe kan je groeien als je stellig een gedachte vasthoudt die niet reëel is, verouderd of die je belemmert om verder te kijken?

Soms kan dit pijnlijk zijn. Reflectie vraagt om veiligheid en vertrouwen. Niet iedereen is gewend om zijn/haar eigen gedrag onder de loep te nemen. In relaties met anderen ontstaan er soms momenten waarin je je bewust wordt van je eigen houding of gedrag. Door er met elkaar over te communiceren kan het voor beide personen een moment van groei en verdieping zijn, iets kostbaars en waardevols.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun eigen perceptie (manier van kijken). Als men de ander bijv. wantrouwend observeert, zal er altijd iets gevonden kunnen worden wat dat gevoel bevestigt. Klopt het dan? Degene die vanuit die bril kijkt ervaart dat wel zo. Degene die geobserveerd werd kan een hele andere intentie en reden hebben om te doen zoals hij/zij doet.. Pas door open het gesprek aan te gaan zonder verwijten, met het doel om er samen uit te komen, kan iets wat als een misverstand leek, na zo een gesprek juist voor een verhelderend inzicht zorgen.

Als je liefde wilt ontvangen, dien je dit eerst te geven. Als je vertrouwen wilt ontvangen, geef dit dan aan anderen.. maar wat nou als de ander besluit dat tegen je te gebruiken? krijg je altijd wat je geeft?

Zelf heb ik altijd de intentie dat ik zo liefdevol en respectvol mogelijk met mezelf en anderen omga. Toch heb ik in mijn leven ook ervaren dat hoe goed mogelijk en liefdevol je zelf bent, dat de ander niet altijd hetzelfde aan je kan geven. Betekent het dan dat ik wraak moet nemen? Of dat ik datzelfde aan de ander moet teruggeven?

Nee, ik kies er voor om ten alle tijde trouw te blijven aan mijn hart. Haat en wraak zijn emoties die nergens toe leiden.. mijn visie en doel is harmonie en liefde.

Steeds meer kom ik tot het besef dat mensen die anderen bewust of onbewust kwetsen, juist hulp nodig hebben. Vanuit een gebrek aan inzicht of invoelingsvermogen kunnen mensen elkaar zo kwetsen, iets wat mijns inziens onnodig is..

Vanuit een open hart en open gesprekken kan je elkaar bereiken en kunnen er hele mooie verbindingen ontstaan.. waardevolle vriendschappen en relaties, betere verstandhouding en vooral begrip.

Ondanks de pijn en verdriet die je jezelf of een ander aandoet (vaak doe je dit onbewust) , maak van je hart geen moordkuil. Durf jezelf in de spiegel aan te kijken en zie waar er ruimte is voor verbetering. Soms kan je mensen kwetsen die het dichtst bij je staan. Dat kan gebeuren, hecht je waarde aan die band, kies voor verbetering,die keuze heb je zelf in de hand.

Geef wat je wilt geven, ook al krijg je niet datzelfde terug.

Do it anyway :

https://youtu.be/6uLtyzRgmyI

Het universum werkt op een magische manier en je zal de juiste mensen in je aantrekken die resoneren met jouw eigen energie 💜✨

Namaste

Sattva Chandra

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

No Comments

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: