Wie en wat laat jij toe op jouw eigen pad?

Naastenliefde, onvoorwaardelijke liefde, lief zijn voor elkaar, compassie. Het zijn woorden die aansluiten op de verbinding met de medemens. Veel mensen zijn geneigd om onbewust mensen aan te trekken die niet met henzelf resoneren.

Ieder mens heeft een ziel,iets goeds in zich. Op het pad van religie en spiritualiteit wordt er altijd benoemd dat er eenheid belangrijk is , ‘ all is one ‘, geen enkele persoon is ‘ beter ‘ of ‘ slechter ‘ dan de andere. Al het leven is waardevol en daar zou men respect voor moeten hebben.

Echter, respect betekent niet dat het daardoor de bedoeling is om alle mensen in je leven toe te laten. Niet alle energie resoneert met elkaar. Alles en iedereen is een onderdeel van de schepping. En het klopt dat vooroordelen alleen maar voor weerstand  zorgt onder de mensen zelf.

Een verbinding aangaan met een ander persoon, betekent ook dat er een band ontstaat. Een band kan alleen op een fijne manier werken als het gebaseerd is op gelijkwaardigheid, vrijheid, onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen,communicatie en respect.

Er wordt heel veel gesproken over ‘ geen verwachtingen mogen hebben ‘  en ‘ onvoorwaardelijke liefde laat vrij en geeft ‘ .Toch werkt dit niet in het opbouwen van een stabiele basis met de ander.

Vooral mensen die al wat gevoeliger zijn dan de gemiddelde persoon (HSP, lichtwerkers, nieuwetijdskinderen) ervaren dat ze mensen op hun pad kunnen krijgen die ‘ hulp ‘  nodig hebben, of een flinke rugzak bij zich dragen van zorgen die opgelost ‘ moeten ‘ worden. Ieder mens maakt dingen mee, echter, niet ieder mens maakt de keuze om situaties te verwerken uit het verleden waardoor hun energieveld vergiftigd blijft en ze energetisch ‘ stil bliijven staan ‘. Dat zijn vaak mensen die onbewust geneigd zijn om energie van een ander te gebruiken om zichzelf op te laden.

Vriendschappen, relaties in welke vorm dan ook en zeker liefdesrelaties vragen om groei van jezelf en van de band met de ander. Naast de verbinding die je met je partner  hebt, heb je ook de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Dat is een pad wat verder niets te maken heeft met datgene wat je partner jou zou moeten geven.

Veel mensen komen nu los van relaties die gebaseerd waren op die oude structuur. De structuur van ‘ nemen en geven ‘ verandert in ‘ ik geef aan mezelf waardoor ik aan ons kan geven en jij geeft aan jouzelf waardoor jij aan ons kan geven ‘ . Dat geeft een hele andere basis, een basis vanuit vertrouwen, vrijheid en ruimte om aan jezelf te werken en in jezelf te investeren.

Een basis die gebaseerd is op de wortels in jezelf, vanuit rust naast de ander staan, die ook stevig geworteld staat in zijn/haar eigen kracht.

Vanuit die basis delen en iets opbouwen creëert een solide fundering voor groei en stabiliteit.

Ik wens je heelheid en liefde❤

Namaste!

Save

Save

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: