Ziel ( h ) erkenning in 2012

Numerologie betekent letterlijk ” leer van de getallen’. Ieder mens krijgt in zijn/haar leven met cijfers te maken, al is het alleen maar de geboortedatum.

Vanuit de visie van numerologie hebben ook alle getallen een bepaalde  trillingsfrequentie.

Als ik het getal 2012 transformeer in 1  getal kom ik uit op het getal 5 (2+0+1+2). Ik vond online een mooie beschrijving van het getal 5 vanuit de numerologie:

* Het getal 5 trilt op de frequentie van wijsheid en kan je tot een visionair maken. Ze helpt om de mogelijkheden in het leven sterk uit te breiden.

*bron :http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/69498-getallen-en-hun-betekenis.html

Vanuit de visie van het Hindoeïsme is 2012 het jaar waarin ook een nieuwe fase wordt ingeluid, namelijk het einde van de ” Kali Yuga’  en het begin van de nieuwe fase , de Satya Yuga. De letterlijke vertaling van Satya is Waarheid.

De *Kali Yuga wordt omschreven als een tijdperk waarin overleven, materiële rijkdom en ver van het goddelijke zijn, een aantal kernthema’s zijn. * Kali is in dit geval een Demon.

Dit is een andere personificatie van het goddelijke dan Kali Ma, de Godin die verlangens en ego doodt.

Het loopt niet helemaal synchroon met de berekening van de Maya’s die het einde van de oude bewustzijnscyclus in december 2012 hebben vastgesteld.

Toch zijn er wereldwijd veel grote veranderingen zichtbaar en voelbaar. Vanaf september vorig jaar zijn er wereldwijd al grote veranderingen zichtbaar.  Naast de verschillende overstromingen ook grote opstanden tegen regeringen (zie de arabische lente), occupy wat wereldwijd verspreid en actief is.

En wat mij sinds vorig jaar sterk is opgevallen: mensen gaan door diepgaande innerlijke transformaties.

Naast het gevoel van samenwerken, gelijkwaardigheid, innerlijke kracht, en eenheid, zijn er ook drama’s en andere minder fijne dingen die ook meer zichtbaar lijken te worden.

Dan noem ik moorden, geweld, zelfdoding, diefstallen, geld  en voedsel tekorten etc.

In deze diepgaande veranderingen kan men duidelijk het verschil ervaren van de verschillende golven van bewustzijn waar een ieder zich in bevindt. In sommige gevallen kunnen er botsingen ontstaan tussen de verschillende perspectieven van een ieder.

Het bewustzijn is net als een grote oceaan. In de oceaan zijn verschillende golven met waterdruppels die elk hun eigen energie dragen, maar in verbinding staan met het geheel. Gelijkgestemde druppels vormen samen een golf in de grote oceaan. Het veld wordt daardoor groter en de golf kan daardoor nog meer reikwijdte krijgen.

In de oceaan zijn er meer golven en verschillende tendensen aanwezig. Toch zijn ze allemaal ontstaan uit hetzelfde water.

Ieder mens maakt zelf de keuze wanneer en hoe men verder kan en wil groeien. Als situaties in de buitenwereld niet verandert kunnen worden, is het soms fijner om de manier te veranderen hoe we tegen situaties aan kijken.

Men kan een ander immers nooit veranderen.  Soms betekent het ook dat het beter is om (tijdelijk) de verbinding te verbreken.

Dit is iets wat mij vaker is opgevallen. Het geeft beide personen de ruimte om elk op hun eigen tempo verder te groeien en als de tijd er rijp voor is, zal er weer een ontmoeting plaatsvinden.

Naast de samenwerking met anderen is zelfontplooiing van de individuele ziel ook belangrijk. Niemand heeft iets aan voorgekauwde lessen, elke ziel heeft ervaringen nodig om lessen te leren.

Wat mij ook is opgevallen is dat er grotere groepen ‘lichtwerkers’ ontwaken. De groep die een paar jaren geleden hun eerste stappen zetten assisteren nu anderen die deze periode hebben uitgekozen om verder te groeien in bewustzijn.

Het is een prachtig proces om anderen te assisteren, maar wat ik ook als feedback terug kreeg (en ook zelf heb ervaren) is dat het soms een uitdaging is om het proces van de ander, bij die ander te laten, ook al ziet men dat het ‘verkeerde keuzes’ zijn die die ander maakt.

Vaak helpt het gevoel van herkenning (eigen – wijze keuzes maken) en begrip voor een prettige ‘assistentie’ verbinding.

Het wordt lastiger als er vooroordelen en eigen belangen voorop komen te staan. Assisteren in het proces van een ander betekent in geen geval dat de grenzen van jezelf overschreden mogen worden. Daarom is het belangrijk om bewust te blijven en te voelen waar je eigen grens ligt en dit ook aan te geven.

Ieder mens is en blijft verantwoordelijk voor de keuzes die men wel of niet maakt. Dat is 1 van de kernthema’s van het jaar 2012.

Blessed be en Namaste,

Chandra

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

1 Comment

One Reply to “Ziel ( h ) erkenning in 2012”

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: