Ziel(h)Erkenning in het vinden van innerlijke kracht

Teleurstellingen,angsten en onzekerheden komen regelmatig in het leven voor. Niets in het leven staat vast en zorgt ervoor dat veel mensen de neiging hebben om alleen de zware kant van het leven op een krachtige manier te beleven.

Het is de kunst om ondanks de uiterlijke veranderingen in de wereld de innerlijke rust te blijven ervaren en te beleven.

In de media wordt er voornamelijk aandacht geschonken aan de minder fijne kanten van het leven. Hoe blijf je als mens toch nog volledig aanwezig in het hier en nu? Hoe kan je jezelf alsnog blijven ontwikkelen als je te maken krijgt met omstandigheden waar je geen invloed op hebt?

Het heeft alles te maken met het besef dat je, ondanks de uiterlijke omstandigheden, nog steeds verantwoordelijk bent voor je eigen leven.

Voor veel mensen is dit een grote uitdaging. Verslavingsgedrag, afleiding zoeken zijn een aantal kenmerken die bij veel mensen zichtbaar zijn.

Onbewust schieten mensen dan in een afhankelijke rol. Dit kan zich uiten door zich vast te klampen aan middelen en mensen. Het nadeel van dit gedrag is dat men daardoor vergeet om naar binnen te keren.

Door regelmatig te mediteren en tijd te nemen om te voelen en te ervaren waar men op dat moment in het leven is, kan men zichzelf beter leren kennen. Dit zijn belangrijke schakels in het groeiproces van een ieder.

Ieder mens draagt een rugzakje mee met herinneringen, ervaringen uit het leven (ook vorige levens). Het is de bedoeling om dit rugzakje stap voor stap en laag voor laag leeg te maken. Dit kan middels gesprekken, het uiten van emoties, luisteren van muziek etc.

Wat mij wel is opgevallen, is dat er toch ook mensen zijn die weigeren om dit rugzakje uit te pakken. Sommige herinneringen,ervaringen kunnen dusdanig traumatisch zijn dat het ze niet lukt om dit alleen te doen. Mijn advies is om dan assistentie te vragen.

Assistentie betekent in geen geval dat degene die assisteert het rugzakje voor de ander leeghaalt. Het proces van groeien in meer innerlijke kracht is een individueel proces.

Men moet zich zelf bewust gaan worden van de patronen, het herkennen van emoties en gedrag.

Vaak hoor ik dat men onbewust bang is om de diepte in te gaan. Angst om zichzelf te ‘verliezen’ . Het is echter ironisch : juist door die diepte te vermijden, raakt men steeds verder van zichzelf verwijderd.

Door de diepte te ervaren, in te voelen kan men juist oude gevoelens en gedachten transformeren. Vaak is het innerlijk kind degene die zich ondergesneeuwd voelt. Het heeft de ruimte en aandacht nodig om zichzelf te helen.

Die transformatie is het aanboren van innerlijke kracht!!!

Fijne groei toegewenst,

Namaste

Afbeelding

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je op updates over de diensten die ik aanbied,de podcasts kunnen beluisteren, enz? geef je emailadres en je krijgt het in je mailbox!Workshops en sessies doe ik ook 1 op 1! Toe aan spirituele verdieping?je hoeft niet te wachten totdat ik iets organiseer, contact me and we'll make it happen. Namaste

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

ik gebruik je emailadres nooit voor andere doeleinden. Je kan je elk moment uitschrijven :)! (mijn wens is wel om je langer te verwelkomen en van dienst te zijn! )

2 Comments

2 Replies to “Ziel(h)Erkenning in het vinden van innerlijke kracht”

  1. Om de diepte in jezelf te ervaren, ga je soms door diepe dalen en door die dalen te ervaren, leer je uiteindelijk bewust, de innerlijke rust in jezelf te bewaren. Mooie blog Chandra! Werkt inspirerend:)

inspirerend?toevoegingen?interactie? welkom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: